Dansschooleigenaar Harald Drenth specialiseert zich het komende jaar verder in PNI.
Dansschooleigenaar Harald Drenth specialiseert zich het komende jaar verder in PNI. Eigen foto

Dansleraar gaat voor Master titel

zo 20 november 2022

Hij is alom bekend als eigenaar van Danscenters Drenth, als boezemvriend van Sinterklaas, maar ook als praktijkhouder van hdb-vitaal. Een praktijk die zich bezighoudt met Psycho Neuro Immunologie (PNI). Met betrekking tot PNI is Harald Drenth uit Dedemsvaart toegelaten tot de universiteit van het spaanse Salamanca voor de opleiding Master klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Hij is er dolblij mee. 

De Master biedt Drenth de mogelijkheid om aan de universiteit van Granada onderzoek te doen naar oorzaak en gevolgen van de meest uiteenlopende medische aandoeningen. "PNI is een wetenschap, die alle medische specialismen met elkaar combineert met de overkoepelende vraag: hoe beïnvloedt het ene systeem het andere? 

De praktijk van Harald bestaat inmiddels ruim 2 jaar en "het loopt super". "Uit heel Nederland komen patiënten met klachten/symptomen, waar ze niet uitkomen. Daar waar een specialist alleen naar een specifiek onderdeel kijkt, pakken wij de uitkomsten uit een onderzoek en leggen dwarsverbanden, verbinden zaken met elkaar," licht Drenth toe. Hij heeft er al mooie resultaten mee behaald. "Ik heb patiënten, die voorheen regelmatig bepaalde medicatie moesten hebben, die daar nu al een jaar vanaf zijn. Natuurlijk zijn er ook zaken waar we niet uitkomen en dan verwijs ik ze voor bepaalde interventies door." Harald is naar eigen zeggen altijd gebiologeerd geweest door de medische wetenschap. "Ik wilde eigenlijk geneeskunde studeren, maar dansen vond ik ook heel leuk en ben daarin verder gegaan," lacht Harald, die als danser tal van (landelijke) prijzen in de wacht sleepte. Toen hij een hernia kreeg en zijn knieën opspeelden laaide als vanzelf de behoefte op om daar iets aan te doen. "Als je knieën kapot dreigen te gaan kun je 'dom' doorgaan en wachten tot je lichaam het opgeeft, maar je kunt ook voorbereidingen treffen om erger te voorkomen. Ik besloot tot dat laatste en stuitte in mijn zoektocht naar een oplossing op PNI. Ik geloof daarin, heb 6 jaar klinische psychische neurologie gestudeerd en hoop de studie in 2023 af te ronden met mijn Master".  Kijk voor meer info over PNI op hdb-vitaal.nl.