50PLUS laat van zich horen tijdens de begrotingsvergadering

di 22 november 2022

Op 8 november jl. is de Begroting van de Gemeente Hardenberg voor het jaar 2023 vastgesteld. De fractie van 50PLUS heeft tijdens deze vergadering drie belangrijke onderwerpen extra in de schijnwerpers gezet:


Openbaar vervoer in de gemeente Hardenberg
50PLUS blijft strijdlustig als het gaat om het onderwerp ‘openbaar vervoer’ in de gemeente Hardenberg. Regelmatig vervallen er buslijnen in onze gemeente waardoor diverse kernen steeds slechter bereikbaar worden ondanks veel mensen daar afhankelijk van zijn terwijl er diverse woongebieden van kernen steeds verder ontwikkeld worden.
Denk hierbij aan onder ander de Marslanden in Hardenberg en Bransveen in Dedemsvaart.

In deze woongebieden worden bijvoorbeeld geen buurtsupermarkten opgenomen omdat destijds voor de kernen een centrumplan is opgesteld. Door slecht openbaar vervoer zal de eenzaamheid steeds verder toenemen.

Zo is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om via de buslijn naar het Zorgcentrum Clara Feyona Heem in Heemse te reizen en is een bezoekje aan het Saxenburgh Medisch Centrum al helemaal niet mogelijk vanuit het buitengebied van de gemeente Hardenberg. Dit vindt 50PLUS een hele kwalijke zaak en blijft zich daarom sterk maken binnen de Gemeenteraad!.


Bouwen naar behoefte voor iedereen
Ook vindt 50PLUS het belangrijk dat er woningen worden gebouwd voor jongeren, starters en senioren. Doordat er meer betaalbare seniorenwoningen komen, kan een doorstroom tot gevolg hebben zodat jongeren en starters ook sneller een passende en betaalbare woning kunnen vinden.
De Gemeente Hardenberg moet zorgen dat onze ouderen van een goed verzorgde oude dag kunnen genieten in een aantrekkelijke woonomgeving en in woningen die levens bestendigd zijn, zodat iemand daar ook kan blijven wonen.


Eenzaamheid groeit, ook in de Gemeente Hardenberg
Steeds meer jongeren en ouderen krijgen te maken met eenzaamheid. 50PLUS heeft tijdens de behandeling van de Begroting extra aandacht gevraagd voor deze groeiende groep.


Heeft u suggesties of andere opmerkingen laat ons dat dan weten. Wij willen graag met u in gesprek. Onze contactgegevens staan op de website van 50PLUS Hardenberg.


Gijs Schuurman

50PLUS