Afbeelding

“Communicatie is tekortgeschoten”

ma 21 november 2022 Dedemsvaart

Het onderzoek naar de recreatieve mogelijkheden rond de Kotermeerstal in Dedemsvaart en de aanleg van een Pumptrackbaan, die FCC De Vaart inmiddels heeft aangelegd en binnenkort officieel wordt geopend, zijn feitelijk twee verschillende zaken. Dat stelt het college van b&w van de gemeente Hardenberg in een brief aan de raadsfracties, die daarover een maand geleden schriftelijke vragen hebben gesteld. Het onderzoek naar de recreatieve mogelijkheden is een gemeentelijke aangelegenheid en de aanleg van de pumptrackbaan een particulier initiatief, stelt het college.

De raadsfracties uitten in hun brief van ruim een maand geleden onder meer hun ongenoegen over het feit dat omwonenden van de Kotermeerstal ‘overvallen’ zouden zijn door de komst van de Pumptrackbaan. Het college zegt daarover dat de communicatie over de pumptrackbaan, zoals gebruikelijk, is overgelaten aan de initiatiefnemers,, red. FCC de Vaart. 

Communicatie herstellen

“Ons is gebleken dat de communicatie aanvankelijk goed is verlopen, maar dat de omgeving na de laatste locatiekeuze te weinig is meegenomen. Achteraf constateren wij ook dat wij hier beter op hadden kunnen toezien. Wij zullen samen met FCC De Vaart nagaan in hoeverre we de tekortkomingen in de communicatie alsnog kunnen herstellen,” beloven b&w. 

Onderzoek in voorbereiding

Verder stelt het college dat de realisering van de pumptrackbaan momenteel in de laatste fase zit en het niet meer mogelijk is de initiatiefnemers van de pumptrackbaan te vragen om de aanleg op te schorten in afwachting van het onderzoek naar de recreatieve mogelijkheden bij de Kotermeerstal dat nog uitgevoerd gaat worden. Dat onderzoek is in handen van een externe partij, die één en ander inmiddels in voorbereiding heeft. 

Motie

Op basis van een motie, die in maart raadsbreed is aangenomen, moet het college over de recreatieve mogelijkheden rond de Kotermeerstal met een goed en gedragen beeld komen. Volgens b&w kan inhoudelijk uitvoering worden gegeven aan die motie zodra het onderzoek loopt. In de motie is onder meer beschreven dat omwonenden en andere betrokkenen meegenomen moeten worden in het onderzoek.