Rechts : Enise Toksöz.
Rechts : Enise Toksöz.

Boks & Kickboksgala in De Kamp

ma 21 november 2022 Hardenberg

Zaterdag 19 november was sporthal de Kamp in Baalder volledig gevuld met liefhebbers van de boks- en kickbokssport. Voor de tweede maal dit jaar werd er door kickboksschool Fit&Fight uit Hardenberg een vechtsportevenement georganiseerd waar vechtsporters uit het hele land aan mee konden doen. 

Achtentwintig kickbokspartijen en zes bokspartijen stonden op het programma. Omstreeks 13.00 werd er gestart met de jeugd. In hoogt tempo volgden de partijen elkaar op. Jeugdvechters van 10 tot en met 17 jaar oud vechten hun partijen met scheen- en hoofdbescherming. De deelnemers die 18 jaar of ouder waren vochten zonder deze bescherming. Dankzij een goede matchmaking was het niveau van elke partij veelal gelijkwaardig. Dit maakte elke partij mooi om naar te kijken. Voor de Hardenbergse kickboksschool kwamen er twee debutanten in de ring. De twaalf jarige Sietze Sietzema ging zijn eerste jeugdpartij kickboksen. Hij liet direct merken er zin in te hebben door zijn harde acties. Helaas maakte de tegenstander meer punten en ging de winst niet naar Sietze.

Rond 16.30 uur was het kickboks-programma ten einde. Naar een korte pauze werd het evenement hervat met bokspartijen. De tweede debutante uit Hardenberg was Enise Toksöz. De 27-jarige ging voor het de  eerst ring in om een partij te boksen. Drie rondes lang domineerde zij de partij en werd als winnares aangewezen.