Afbeelding

Rood Zwart wint de kanaalderby

zo 20 november 2022 Hardenberg

Zaterdag 19 november speelde voetbalvereniging Bergentheim tegen voetbalvereniging Mariënberg. Mariënberg wist de kanaalderby te winnen. 

Het eerste half uur van de wedstrijd was voor v.v. Bergentheim. Maar in voetbal wordt je afgerekend op goals. In de tiende minuut, een prima aanval over links,100% kans voor Ronnie Hakkers die op de lat lande en in de rebound was er ook geen succes. De 24ste minuut was er een mooie actie van Remco Tromp over rechts, brengt Chieljan Schuldink in stelling, het schot wordt gekeerd door de prima doelverdediger van v.v. Marinberg Jelle Brinks. Ook in de rebound greep hij goed in. V.v. Mariënberg kwam beter in de wedstrijd. Met name op het middenveld wonnen ze  de duels en de tweede bal was vrijwel altijd voor Rood Zwart Dat resulteerde in kansen voor v.v. Mariënberg maar Karel Pullen was wederom in goede vorm. Niet alleen het doel schoonhouden maar ook de coaching van zijn verdedigers  in de achterste linie deed hij met verve. Met overtuiging en enthousiasme.

Tweede helft

Voor rust was er bij v.v. Bergentheim een positie wisseling. Chieljan Schuldink op het middenveld en Xander de Graaf naar de voorhoede. In de 50ste minuut werd Ronnie Hakkers gewisseld. Hij had een blessure. Gerbent Willems werd ingebracht. In de 59ste minuut; uit een voorzet van rechts scoort v.v. Bergentheim. Gertjan Merjenburg scoort uit een scrimmage. Helaas werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel . Mariënberg blijft duels winnen en de tweede bal is continue voor Rood Zwart.Jesper Holtfluwer werd ingebracht voor Remco Tromp. Karel Pullen moest bij regelmaat zijn klasse vertonen om de nul te houden. V.v. Bergentheim kreeg wat meer grip op de wedstrijd en kreeg kansen en wel in de 78ste en 80ste minuut. Wederom een afgekeurde goal voor v.v. Bergentheim in de 84ste minuut. Terecht afgekeurd de doelverdediger werd in het vijf meter gebied gehinderd. Dan de 84ste minuut een foute actie in de achterhoede van v.v. Bergentheim wordt genadeloos afgerond door Job Wolters. V.v. Bergentheim deed er nog van alles aan om de stand gelijk te trekken maar in de afronding was er geen geluk. Leermoment en een verdienste van Rood Zwart; Duels winnen is van groot belang om een wedstrijd naar een goed eind te brengen Man van de wedstrijd bij de v.v. Bergentheim is Karel Pullen. Zoals gezegd uitstekende reddingen en correcte coaching van de achterste linie waren zijn sterke skills.