Ook Julian Smit kon de Daarlerveners niet verrassen
Ook Julian Smit kon de Daarlerveners niet verrassen vv Bruchterveld

Tricolores afgetroefd

zo 20 november 2022 Hardenberg

Voetbalvereniging Bruchterveld leefde de laatste weken op een roze wolk. Overwinning na overwinning, soms met goed voetbal, soms met wat geluk. Zaterdag 19 november tegen Daarlerveen was de ploeg uit Bruchterveld niet echt goed op dreef, maar was vooral de power van het zeer goed voetballende bezoekende vv Daarlerveen net iets te veel voor de Tricolores uit Bruchterveld.

Bruchterveld startte in dezelfde opstelling als vorige week, dus zonder de nog geschorste Maxim Muusse. Daarlerveen begon furieus en binnen een paar minuten hadden de gasten al een paar beste kansen gecreëerd via Joëll van Goor en Stef Reekers, maar Godeke was alert. Aan de andere kant meteen de enige kans van de eerste helft voor de gastheren.  Het harde schot van Roeleveld spatte uiteen op de vuisten van doelman Leon Prinsen. Daarlerveen was met het snelle en creatieve spel erg gevaarlijk en niet alle Tricolores konden het tempo volgen. Maar ook verdedigend stond het bij de gasten als een huis. Na een half uurtje moest Koen Dijk geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Julian Smit. Vlak voor rust nog enkele dotten van kansen voor de gasten, waarbij vooral Joëll van Goor de bal voor het inschieten had, maar hij schoot van dichtbij hoog over. Dat de rust met 0-0 kwam was een waar wonder.

Tweede helft

Meteen na de rust de grootste kans voor de Tricolores.  Na een voorzet van Roeleveld, trof Richard Snippe de voet van Prinsen. Dit was dé kans op de voorsprong, want daarna was het vooral Daarlerveen wat de klok sloeg. De Bruchtervelders kregen geen grip op het spel van de Doarlsevelders. Het was aanvoerder Lars Reekers die de score opende, toen hij een voorzet van broer Stef verzilverde. Diezelfde Stef schoot even later op de paal nadat hij de keeper al was gepasseerd. De 0-2 hing in de lucht en die viel in de 72e minuut. Na wat gekluts was van Goor de afmaker. En toen een paar minuten later Stef Reekers uit de draai Godeke voor de derde keer passeerde dreigde even een monsterscore. Vlak voor tijd plukte Godeke nog een vrije trap van Ayhan uit de kruising. En in blessuretijd viel dan toch nog de 0-4. Simon van de Berg pikte een lange pass van Frank Koppelman op en werkte goed af.

Na afloop was vriend en vijand het er over eens. Dit Daarlerveen was vandaag twee maten te groot voor een matig spelend Bruchterveld en ook zeker de sterkste tegenstander tot nu toe. De promovendus kan nog hoge ogen gaan gooien dit seizoen. De Tricolores staan weer even met beide benen op de grond, maar er is niks aan de hand. In de resterende wedstrijden van het seizoen moet een plek bij de eerste 8 zeker mogelijk zijn.