SC Lutten wint van koploper

zo 20 november 2022 Hardenberg

Sc Lutten heeft zaterdag 19 november op sportpark De Kei koploper Heerde de eerste nederlaag van dit seizoen toegebracht. Het enerverende duel, waarin van alles gebeurde, eindigde in 3-2 voor de thuisclub.

Voorafgaande aan dit duel had Heerde uit zes duels de maximale score van achttien punten behaald. Maar liefst vijf duels hield de promovendus de nul. Alleen Olympia wist, tot zaterdag, twee keer de doelman van Heerde te passeren.

Ook zaterdag leek Heerde zijn ongeslagen status te behouden. De eerste twintig minuten was de ploeg uit Gelderland duidelijk de bovenliggende ploeg. Vooral uit standaardsituaties waren de bezoekers levensgevaarlijk. Uit een corner werd tot twee keer toe de paal getroffen en uit een vrije trap redde doelman Edwin Santing op fraaie wijze. Zijn collega aan de overkant had tot dan toe geen noemenswaardig werk hoeven te verrichten. Nadat Heerde in aanvallend opzicht was uitgeraasd kroop SC Lutten steeds meer uit z’n schulp en dat leverde in twee minuten twee treffers op. Fons Veltink verraste vanaf rand strafschopgebied de Heerde-doelman en ruim een minuut later scoorde Ronald Kosse op fraaie wijze de 2-0. Heerde was totaal van slag en kwam in de eerste helft verder, op een slap rolletje van Daan Nijmeijer na, niet meer in het stuk voor.

Na de rust

In de tweede helft tapte Heerde uit een geheel ander vaatje. Het spel speelde zich grotendeels op de helft van SC Lutten plaats. Met soms kunst en vliegwerk en goed keeperswerk van Santing kon een tegentreffer worden voorkomen. Tot de 69ste minuut. Uit een corner kopte aanvoerder Timo Olde Olthof keihard via de onderkant lat raak.

Hoewel SC Lutten zich hoofdzakelijk met verdedigen bezig hield, leidde een vlot uitgevoerde counter een doelpunt op. Uit een geweldig opgezette aanval door Ronald Kosse en Ewoud Altena tikte Frank Altena de 3-1 binnen. De assistent-scheidsrechter vlagte weliswaar voor buitenspel, maar de jonge scheidsrechter Pepijn Blaak uit Enschede liet doorspelen. Met nog 12 minuten op de klok leek de strijd gestreden. Totdat Frank Altena enkele minuten later opnieuw een hoofdrol voor zich opeiste. Maar nu in negatieve zin. Onder het oog van de scheidsrechter en voor de dug-out van de tegenstander, trapte Frank Altena na op een speler van de bezoekers. Zonder hem overigens te raken. Maar dat nam niet weg dat er een opstootje ontstond en scheidsrechter Blaak de rode kaart trok.

Uiteraard ongewild zorgde Frank voor een hectische slotfase, waarin SC Lutten dus met tien man verder moest. Vooral nadat Dino van Velsen in de slotminuut de 3-2 maakte, was het de resterende zeven minuten extra speeltijd billenknijpen. Maar uiteindelijk bleven de drie punten in Lutten en nam Dieze West de leiding over van Heerde.