Afbeelding

Kerstconcert HCM verschuift naar half december

za 19 november 2022 Hardenberg

Het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor organiseert voor het eerst in haar bestaan, dus sinds 1960, haar kerstconcert niet op tweede kerstdag, maar op woensdag 14 december 2022. Traditiegetrouw vindt dat concert plaats in de Höftekerk in Hardenberg. De aanvang is 20.00 uur.

“In 2019 hielden wij ons laatste Kerstconcert en in februari 2020 polsten wij bij onze leden, de mogelijkheid om, bij wijze van experiment, eens van die tweede kerstdag af te stappen en voor kerst dat concert te houden”, aldus Herman Houwaard, bestuurslid Communicatie van het koor.
Een maand later zat het koor, net zoals veel andere clubs en organisaties midden in de eerste ‘Corona-lockdown’, en kon men pas weer vanaf begin 2022 eens denken aan het organiseren van concerten. Het benefietconcert voor Oekraïne en het zomerconcert in Bergentheim waren daar voorbeelden van. In 2023 gaat het HCM het concert evalueren. “De Tweede Kerstdag is nog niet helemaal uit beeld”, vertelt Herman Houwaard. Het HCM treedt op 7 december op in de Altreformierte Kerk in Emlichheim en doet dat samen met het Posaunenchor aldaar.
Het koor doet op kerstavond mee met een kerstviering in de Binder in Gramsbergen.