Afbeelding

Toiletbeleid laat te wensen over

vr 18 november 2022 Hardenberg

De gemeente Hardenberg mag wel wat meer energie steken in haar toiletbeleid. In het jaarlijkse onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) naar de toiletvriendelijkste gemeenten is Hardenberg op provinciaal niveau in de onderste regionen geƫindigd met een middelmatige score van 381 punten, een 3.8 als rapportcijfer.

Grote winnaar met betrekking tot dit onderzoek in Overijssel is de gemeente Losser geworden met een puntentotaal van 700, goed voor een 7.0. Helemaal onderaan in Overijssel eindigde de gemeente Twenterand met een 2.1.  De grote winnaar van alle Nederlandse gemeenten is het Zeeuwse Veere met 824 punten.

Zaterdag 19 november is het Wereld Toilet Dag. De lijst met toiletvriendelijke gemeenten wordt jaarlijks samengesteld door de MLDS en de HogeNood-app. Iedere gemeente kan in totaal duizend punten halen op basis van verschillende indicatoren. De organisaties willen ervoor zorgen dat er in stadscentra en andere drukbezochte gebieden om de vijfhonderd meter een toilet te vinden is.