Nederland Arnhem 1 december 2021.
Het Wolkentheater speelt voor de kinderen van het AZC in Arnhem.
Foto: Jan Boeve
Nederland Arnhem 1 december 2021. Het Wolkentheater speelt voor de kinderen van het AZC in Arnhem. Foto: Jan Boeve

Sinterklaas bezoekt AZC

wo 16 november 2022 Hardenberg

Het Wolkentheater gaat vanaf 21 november langs een 20-tal AZC’s in Nederland met de voorstelling ‘De gestolen ring van Sinterklaas’. Het AZC Hardenberg wordt in dit verband bezocht op vrijdag 25 november, vanaf 16.00 uur.

Met de voorstelling hoopt het Wolkentheater, dat bijna 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, de kinderen in AZC’s een steuntje in de rug te geven. 

Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten al heel veel over Sinterklaas; ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. In de voorstelling van het Wolkentheater kunnen de kinderen ook meespelen, want bij Sinterklaas telt iedereen mee.

Adrijan Siniša Rakic, directeur: “Met het Wolkentheater brengen we vrolijkheid in het leven van kinderen op een AZC. De optredens zijn bedoeld om kinderen met een traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen en ze weer zorgeloos kind te laten zijn. De vluchtelingenkinderen zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen.”

Meer informatie over de stichting en donatiemogelijkheden vindt u op www.wolkentheater.nl

-