Afbeelding
G. Brokelman

Baalder ververst zijn bestuur

za 19 november 2022 Hardenberg

Sinds december 2017 is er geen supermarkt meer in de wijk Baalder, maar inmiddels wordt er hard gewerkt om de voorzieningen op peil te brengen. Of dat een buurtsuper kan inhouden, want daar zijn vele stappen voor nodig, is nog onzeker. Wat wel zeker is dat de wijk Baalder geleidelijk wordt aangepast aan de wensen van de wijkbewoners.

Inmiddels is er voor en achter de schermen hard gewerkt om meer inzicht te krijgen in de wensen van de bewoners en wordt er gewerkt aan een ‘Buurtagenda’. Op donderdag 24 november wordt een deel van de plannen aan de orde gesteld. Daarnaast wordt tijdens de Algemene Ledenvergadering het bestuur uitgebreid met vier nieuwe leden

Nieuwe bestuursleden

Een van de belangrijkste punten op de agenda van de Ledenvergadering is het kiezen van een deels nieuw bestuur. De afgelopen jaren zijn er verschillende bestuursleden teruggetreden, zodat uitbreiding verversing van het bestuur best belangrijk is. Bert Lennips, Jelle Huizenga, Erik van de Grampel en Kees Slingerland (zie bijgaande foto) hebben zich aangeboden om het bestuur te komen versterken. Bert is daarbij kandidaat-voorzitter, terwijl de overige bestuursfuncties nog moeten worden ingevuld. Alle vier de kandidaten komen voort uit de werkgroepen die de afgelopen maanden hard hebben gewerkt om plannen voor een betere toekomst van Baalder te ontwikkelen. 

Werkgroepen

De werkgroepen Veiligheid, Voorzieningen en Welzijn hebben op basis van de in 2021 gehouden enquête hun belangrijkste actiepunten ontwikkeld. De inwoners van Baalder kregen kortgeleden het tweede huis-aan-huisblad met de titel ‘Baalder nog beter’ door de brievenbus, zodat zij al aardig op de hoogte kunnen zijn. Zo kwam de werkgroep met Veiligheid met de thema’s ‘veiligheid rond scholen en kinderopvang’ en ‘een tweede toegang//ontsluiting van de wijk’; de werkgroep Voorzieningen met onderzoek of een wijkwinkel mogelijk is en “probeer aan de Noordzijde van de wijk (Mr. Westerhofdijk) een honden-uitlaatstrook te realiseren”; tenslotte wil de werkgroep Welzijn ‘Eén keer per maand een buffet en een soepdag’ en ‘kinderactiviteiten’ organiseren. Dankzij het feit dat er sinds enkele maanden wordt samengewerkt met een externe partij (Platform31) en al langer met de gemeente Hardenberg worden de zaken degelijk opgepakt. 

Oproep

Aangezien er veel ontwikkelingen in Baalder draaien ook de gebruikelijke activiteiten als het klaverjassen, het darten, de kinderboerderij, regelmatige muziekavonden en allerlei onregelmatige activiteiten gewoon door. Genoeg in ieder geval om eens over van gedachten te wisselen, dus wie in Baalder woont is op donderdag 24 november vanaf 20 uur welkom in de Boerderij. Uiteraard hebben alleen de leden stemrecht…Het bestuur van de wijkvereniging hoopt op een grote opkomst!