Afbeelding
G. Brokelman

Mooie gift verkeersregelaars voor Hospice en Voedselbank

vr 18 november 2022 Hardenberg

Stichting Verkeersregelaars Hardenberg is in april 2022 opgericht maar is voortgekomen uit Stad Hardenberg Promotie (SHP). Na het stoppen van SHP moest er een keuze gemaakt worden; stoppen of doorgaan. “Omdat er in de Gemeente Hardenberg veel activiteiten worden georganiseerd waarin verkeersveiligheid een vereiste is vonden wij het een logische stap dat wij als stichting met vrijwilligers zouden doorgaan”, zegt voorzitter Peter van den Honert. “Het zou toch jammer zijn als in onze gemeente leuke evenementen wegvallen omdat er geen verkeersregelaars zijn”.

Onlangs besloten Frits van Laar en Rines Groothuismink, beiden verkeersregelaars van het eerste uur, te gaan stoppen met hun actieve taak. Daarop is hun gegund om voor de jaarlijkse schenking een keuze te maken en zij kozen unaniem voor Hospice ’t Huis aan de Vecht en de Voedselbank in Hardenberg.

“Onze vrijwilligers hebben recht op een wettelijke vergoeding maar zij hebben besloten deze niet te gelde te maken maar beschikbaar te stellen (voor materialen, kleding, porto’s en lampen). Daarom kunnen we lage prijzen hanteren voor onze inzet en dat scheelt een slok op een borrel voor alle organisaties van mooie evenementen. Een deel van de reserves die dan nog beschikbaar blijven worden jaarlijks geschonken aan goede doelen. Zo ook dus dit jaar waar op vrijdag 18 november 2022 zowel de Voedselbank als het Hospice in Hardenberg beiden een cheque van maar liefst 1.000 euro mochten ontvangen”, vertelt voorzitter Peter van den Honert.

Afbeelding