Afbeelding
G. Brokelman

Jubilarissen gehuldigd en prijzen uitgereikt bij de Vogelvrienden

do 17 november 2022 Hardenberg

Vogelvrienden houdt deze week zijn tentoonstelling in de Schakel te Hardenberg. Woensdagavond 16 november zijn de hoofdprijzen uitgereikt door wethouder Breukelman na dat hij eerst een zestal jubilarissen gehuldigd had.

Algemeen kampioen is dit jaar geworden H.J. Edelijn met een witte kanarie van 93 punten. Ook kon hij het bondkruis in ontvangst nemen en is hij twee keer Enkeling kampioen en Stammen kampioen. Ook nam hij de grote Jo Stegeman wisselbokaal in ontvangst. De heer A. Tempelman is bij de categorie Zebravinken twee keer eerste en hij is één keer kampioen en heeft de Willem Boeve wisselbokaal in ontvangst genomen. De heer H. Oldehinkel is tweede bij de categorie Gould Amadiden en bij de categorie tropische soorten Australische is hij derby kampioen. De heer Schepers is kampioen bij de categorie Kleurgrasparkieten en de Agapornieden en Dwergpapagaaien. De heer Bies is kampioen bij categorie Grasparkieten standaard en is Stellen kampioen. Mevrouw Mulder is kampioen in de klasse Cultuur en Bastaarden. Het Jeugdlid Floris Muis is kampioen in de Open klasse vogel.

Wethouder Breukelman huldigt jubilarissen

De Vogelvereniging Vogelvrienden te Hardenberg huldigde tijdens de opening van de tentoonstelling een zestal leden. Vier van deze leden waren aanwezig. Oprichter van de vereniging, de heer Tolman was afwezig. Hij is ere lid van de vereniging. De heer Kleinlugtenbeld is 50 jaar lid van de vereniging en heeft diverse taken en functies binnen het bestuur gehad. Ook is hij jarenlang keurmeester geweest en is lid van verdienste binnen de vereniging. De heer Kruiper is 40 jaar lid van de vereniging en heeft ook diverse functies binnen de vereniging gehad en liefhebber van fotografie. De heer Rusken is 40 jaar lid. Hier heeft de vereniging jarenlang haar opslag gehad van het tentoonstelling materiaal. De heer Plaggenmarsch is 25 jaar lid van de vereniging en liefhebber van tropische vogels. De heer Bouwhuis was deze avond afwezig. De jubilarissen ontvingen het speldje van de NBvv en een pen van de vereniging. De dames ontvingen een bos bloemen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding