Afbeelding
G. Brokelman

De Sprengel-el wint Vechtdal College Challenge

do 17 november 2022 Hardenberg

Op woensdagavond 16 november vond op het Vechtdal College in Hardenberg de Live Challenge 2022 plaats. Leerlingen van een viertal basisscholen in de gemeente Hardenberg streden om de eer, de overwinning en niet in de laatste plaats: een prachtige wisselbeker. 

Doel van de Challenge is dat leerlingen door middel van een leuke show (met quizvragen), sportieve en technische opdrachten, kennis maken met het Vechtdal College. De presentatie was in handen de docenten Mark Hamstra en Maarten te Raa. Dit jaar deden mee: De Spreng-el (Ane), De Wiekslag (Bruchterveld), De Akker (Gramsbergen) en de Elzenhof (Hardenberg).

De onderdelen van de Challenge speelden zich afwisselend af in de aula, de gymzaal en het technieklokaal. Een deel van de teams hield zich bezig met ludieke quizvragen waarbij vooral werd gevraagd naar hun kennis van het Vechtdal College. In de gymzaal werd een hindernisbaan afgelegd, waarbij het vooral aankwam op samenwerking en uithoudingsvermogen. In het technieklokaal werd getest hoe behendig leerlingen waren in het toepassen van technische apparaten (onder andere een theezakje dompelen met behulp van een kraan). Aan het einde van de avond bleken drie scholen met een gelijk aantal punten te eindigen. De Spreng-el, De Wiekslag en De Elzenhof moesten zich concentreren op de allerlaatste vraag die uiteindelijk de overwinning zou opleveren.

Deze vraag luidde: Hoeveel leerlingen telt het Vechtdal College? Noah, Nina, Quinten en Bart van de Spreng-el kwamen uit op een aantal van 1657, waarmee ze het aantal zeer goed wisten te raden. Het werkelijke aantal is namelijk 1660. Dat betekende dat dit viertal, namens de Spreng-el met de eer ging strijken. Zij wonnen de Challenge en de beker prijkt nu een jaar lang in de prijzenkast van de school.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding