Afbeelding
G. Brokelman

Sintmuseum geopend

do 17 november 2022 Hardenberg

Woensdag 16 november is het Sintmuseum officieel geopend. Om 15.00 uur werd de sleutel overhandigd door Harry Hindriks, voorzitter van de Historische Vereniging Hardenberg, aan Sinterklaas om het museum te openen. Nadat het museum geopend was, ging de Sint samen zijn Pieten en veel kinderen als eerste naar binnen. 

De Sint werd rondgeleid door het museum om al het moois te bewonderen. Zo hangen er tekeningen, foto’s van de Sint en Pieten van vroeger tot nu en de kostuums en mijters door de jaren heen. De bakkerspiet was ondertussen overheerlijke pepernoten aan het bakken in de historische keuken. Ben je benieuwd naar de slaapkamer van Sinterklaas? Ook deze kun je bekijken in dit prachtige Sintmuseum. De kinderen en de ouders keken vol enthousiasme en verbazing rond naar alles wat er hier te zien is. Na afloop was het mogelijk om met Sinterklaas en de Hoofdpiet op de foto te gaan en samen een liedje te zingen. 

Wil jij het Sintmuseum ook een keer bezoeken? Dat kan! Het museum is tot en met 3 december; elke woensdag en zaterdag geopend tussen 14.00-16.00 uur. Voor alle informatie van de geplande Sinterklaas activiteiten, bezoek je de website www.sinterklaashardenberg.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding