Afbeelding

DAC Heren en dames winnen

ma 14 november 2022 Hardenberg

Het eerste herenteam van Volleybalvereniging DAC Dedemsvaart speelde zaterdag 12 november tegen Voorsterslag/VC Zwolle heren 2.

Een wedstrijd waarin periodes met prachtige aanvallen en goed spel vanaf Dedemsvaartse zijde afgewisseld werden met rommelige ballen en ondermaatse prestaties. Met overtuiging werd de eerste set gewonnen door Dedemsvaart. Via een aantal servicereeksen werd het rallyspel kort gehouden en al snel stond er 25-11 op het scorebord. Door het gemak waarmee de eerste set werd gewonnen was de scherpte er even af bij de DAC heren. Via 10-10 moesten zij helaas genoegen nemen met een 19-25 verlies in de tweede set. De derde set gaven de mannen van DAC weer gas en werkten zij zich naar een 25-14 overwinning om vervolgens in de vierde set met 21-25 aan het kortste eind te trekken. Ook de vijfde set verliep moeizaam voor de mannen van DAC maar uiteindelijk werd deze nipt gewonnen met 15-13.

DAC Dames 2 wint van VC Zwolle

Zaterdag 12 november is de wedstijd van Volleybalvereniging DAC Dames 1 verplaatst wegens blessureleed bij de tegenstander. Wel trad DAC Dedemsvaart D2 aan tegen VC Zwolle D8. Dedemsvaart staat op plek vijf, Zwolle op plek zes. Een directe concurrent dus waardoor het op papier een spannende pot kon worden. De Dedemsvaartse dames schoten uit de startblokken en waren de dominante partij in de eerste set. Eindstand 25-20 voor de thuisploeg. Set twee kende wat meer ups-and-downs. Het was Dedemsvaart wat het spel moest maken tegen de routiniers uit Zwolle maar dat ging niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk werd ook deze set winnend afgesloten met wederom 25-20 op het scorebord in het voordeel van DAC. De start van set 3 was matig voor de thuisploeg. Een mindere servicedruk en hogere foutenlast zorgde ervoor dat Zwolle zichzelf weer in de wedstrijd kon spelen met als resultaat setwinst voor Zwolle, 18-25. De thuisspelende dames wisten zich in de vierde set weer te herpakken en trokken met 25-18 daarmee een 3-1 overwinning naar zich toe waarmee ze nu op plek vier staan.