Afbeelding

Turnsters SGVenL presteren prima

ma 14 november 2022 Hardenberg

Turnster Yventte Schlepers van gym- en turnvereniging SGVenL kwam zaterdag 12 november in actie in Zierikzee voor haar eerste plaatsingswedstrijd Senior C supplement. Ze startte op vloer en hier turnde ze een mooie oefening met alle vereiste elementen erin. 

Daarna turnde ze over de pegasus een tsukahara gehurkt mooi tot stand. Tijdens haar brugoefening ging ze in de positieve flow verder. Helaas werd de verbinding radslag-arabier op de balk niet geteld en mist ze nog een element achterwaarts. Hierdoor mist ze een volle punt op haar eindcijfer. Ze behaalde een keurige zesde plaats van de 22 turnsters.

In Eelder turnde Merle Bakker van SGVenL zondag 13 november haar eerste districtswedstrijd Jeugd supplement D in Sporthal Groote Veen. Haar eerste toestel was sprong op pegasus. Sinds kort springt ze een tsukahara gehurkt, dus dit was de eerste keer dat ze dit ook ging uitvoeren tijdens een wedstrijd. Tijdens het inturnen kwam ze nog wat ruimte tekort om goed op haar voeten te landen. Tijdens de wedstrijd had ze toch iets meer power en kwam ze keurig tot stand. Haar brugoefening ging ook goed, maar helaas beoordeelde de jury dat twee samenstellingseisen niet telden en hierdoor had ze maar vijf elementen geturnd en kreeg ze een neutrale aftrek van vier punten. Daarna ging ze sterk door op de balk. Een keurige flikflak en arabier en de combinatie sprongen gingen ook goed. Tot slot mocht ze haar vloeroefening turnen en hier liet ze zien dat ze de schroef goed beheerst en dat ze een mooie complete oefening turnt. Ze behaalde de 15e plaats van 24 turnsters.