Afbeelding

SC Lutten onderuit tegen ASC ’62

ma 14 november 2022 Hardenberg

Sc Lutten had de afgelopen tijd een mooie reeks overwinningen neergezet. Op bezoek bij het lager geklasseerde Dalfsen zou deze serie zonder meer verder uitgebreid kunnen worden op zaterdag 12 november. Deze verwachting werd echter verstoord door de partij te verliezen met 2-1.

Het begin was duidelijk voor de Luttenaren. Fons Veltink kwam scherp door op rechts. Zijn voorzet werd echter te laat op waarde geschat, waardoor de bal onberoerd voor het vijandelijke doel langs zeilde. Niet lang daarna treuzelde hun keeper te lang en kon Frank Altena zijn voet voor de uittrap zetten. Echter verdween de bal niet tussen de palen.

Daarna werd het een beetje een gezapige eerste helft. De oorzaak is niet helemaal duidelijk. Er werd niets gecreëerd en als er al gescoord zou worden, dan moest het komen vanwege een persoonlijke fout, maar die werd ook niet gemaakt.

Na de rust

De tweede helft was het voor het publiek een stuk beter om aan te zien. Echter keek Lutten in minuut 62 wel tegen een achterstand aan. Het gonsde al een tijdje op de tribune: ”Als de steeds vrij staande rechtsbuiten gezien werd en een pass op maat krijgt, zal hij vrij voor onze keeper kunnen verschijnen”. Helaas werd die constatering ook de waarheid, waarbij de bal vrij in de verre hoek geschoten kon worden. Keeper Santing had net niet genoeg kracht in zijn vingertoppen om de bal naast de doelpaal te werken. Soms lijkt het dat Lutten een tegendoelpunt nodig heeft om een soort gif te ontwikkelen en kansen te creëren, want die kwamen er. In de 68ste minuut kwam een afgeslagen bal voor de voeten terecht van Ewoud Altena in de hoek van het zestien meter gebied en de achterlijn. Hij schoot de bal hard voor het doel waar David Koopman de bal binnen kon tikken 1-1. Een paar minuten erna loste Ewout Spijker een schot op het vijandelijke doel. De bal zou ongetwijfeld in de kruising beland zijn, ware het niet dat de Dalfser keep een fameuze redding verrichte. Daarna was er een scrimmage voor het Lutter doel. De afgeslagen bal kwam hierbij perfect op de pantoffel van een ASC er, die geen bedenktijd nodig had. 2-1.Nog gaf het Lutter team de moed niet op wat resulteerde in weer een bal die richting de kruising ging. Maar net als twintig minuten daarvoor was het weer hun goalie die een score voorkwam.