Afbeelding

Bergentheim strijdend ten onder tegen Rigtersbleek

zo 13 november 2022 Hardenberg

Zaterdag 12 november speelte voetbalvereniging Bergentheim tegen Rigtersbleek. Rigtersbeek is een club met een rijke historie en meer dan duizend leden. In 2020 zijn ze overgegaan naar de zaterdag spelen. Daardoor beginnen ze weer onderaan de ladder. Rigtersbleek is één van de 24 clubs in Enschede. Ze hebben vijf wedstrijden gespeeld in de derde klasse en nog geen verliespunten en is één van de kampioenskandidaten.

Bergentheim kent twee blessures Gerbert Willems en Martijn Pouwels. Trainer Arjan Keuken moest zaterdag 12 november de basis opstelling aanpassen. Xander de Graaf in de basis elf omdat Remco Tromp nog niet 100% fit was. Brend Schepers verving Martijn Pouwels. Beide mannen deden dat goed en met veel inzet.

Vanaf het begin is vast te stellen dat Rigtersbleek over een sterke ploeg beschikt. Bergentheim stroopte de mouwen op maar was niet opgewassen tegen de snelle en effectieve acties van de tegenstander. In de veertiende minuut was het raak. De uitermate sterke linksbuiten passeerde een aantal tegenstanders en bracht de spits in stelling die beheerst scoorde. 0-1. Bergentheim bleef hard werken wat in de 28e minuut bijna resulteerde in een doelpunt. Rob Wevers kreeg niet 100% controle op de bal en strandde op de doelverdediger. In de dertigste minuut scoorde Rigtersbleek de 0-2 uit een corner. Karel Pullen deed er alles aan om zijn doel schoon te houden maar kon niet voorkomen dat er uit een scrimmage gescoord werd.

Bergentheim bleef voetballen

Bergentheim bleef voetballen en hard werken maar moest in de veergiste minuut zijn meerdere erkennen in een snelle aanval over rechts. 0-3. De kansen waren voor Bergentheim ook aanwezig voor de aansluiting. Rob Wevers was goed op dreef en bediende Chiel-Jan Schuldink op maat. Chiel-Jan had geen geluk in de afronding Drie kansen waren er zeker die allen niet in een verdiend doelpunt resulteerde. De doelverdediger pareerde een actie van Chiel-Jan op voortreffelijke wijze. En dat is voetbal als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. In de 60ste minuut wederom over de flanken en de afronding was een feit. 0-4.  In de 70ste minuut liet Karel Pullen nog even zijn kwaliteiten zien met een briljante redding. In de 74ste minuut had Chiel-Jan wederom pech met een kopbal die voorlangs ging. Rigtersbeek was en maatje te groot voor Bergentheim. Bergentheim ging de strijd aan met grootse wilskracht en passie. De Man van de wedstrijd is Arjan Keuken. (Trainer) Hij bleef de jongens positief coachen en hameren op inzet en blijven voetballen. De kansen waren er en dat is ook een belangrijk gegeven. Volgende week is de Kanaalderby tegen Mariënberg.