Damespartij tijden het kickboksgala op 2 juli in de Kamp
Damespartij tijden het kickboksgala op 2 juli in de Kamp Foto: Sjoude Douwe Meijer

Boks- en kickboksevent in Baalder

za 12 november 2022 Hardenberg

Zaterdag 19 november wordt er voor de tweede maal dit jaar een kickboksgala gehouden in sporthal de Kamp in Hardenberg. Martin Spoolder, eigenaar van kickboksschool Fit&Fight Hardenberg, is de organisator van dit evenement. Niet alleen sportscholen uit de nabije omgeving doen mee maar vanuit het hele land hebben sportscholen zich aangemeld. 

Om deel te kunnen nemen aan wedstrijden zijn deze sportscholen sinds september dit jaar verplicht om in het bezit te zijn van een keurmerk. Dit keurmerk is speciaal in het leven geroepen voor vechtsportscholen om zo de veiligheid van de sporter te vergroten en wildgroei van vechtsportscholen tegen te gaan. 

In totaal zijn er 33 kickbokspartijen te zien, waarvan het grootste deel uit jeugdpartijen bestaat. Anders dan de vorige keer is er dit maal aan het eind van de dag ook een boks-evenement. In totaal zullen er zeven volwassenen bokspartijen plaatsvinden. Om 13.00 zal er worden gestart met de jeugdpartijen kickboksen. Later op de middag is het de beurt aan de volwassen. Kaarten voor het gala zijn te verkrijgen via Fit&Fight Hardenberg of aan de deur op de dag zelf.