Afbeelding

Kick-off Calisthenics project in Dedemsvaart

vr 11 november 2022 Hardenberg

Het Vechtdal College en het Zeven Linden College in Dedemsvaart hebben dinsdag 8 november een calisthenics workshop gehad onder begeleiding van Hendry Kooistra en Jermaine Lubbers. Deze workshop is op beide scholen met veel enthousiasme ontvangen. 

Op het schoolterrein van het Vechtdal College Dedemsvaart staat sinds 4 jaar een mooi calisthenics park. Dit is een verzameling van stalen stangen waar je kan hangen en lichaamsgewicht oefeningen kan doen. Calisthenics is een verzamelnaam van oefeningen met je lichaamsgewicht, denk aan push-ups, pull ups, squats en een human flag. Deze oefeningen zijn opgenomen in het ASM (Athletic Skills Model) en dragen bij aan de motorische ontwikkeling.

Doel van het project

Jermaine Lubbers, geboren in Dedemsvaart en voormalig gymdocent van het Zeven Linden College, is calisthenics trainer en zet zich in om de sport bekend te maken in Nederland. Toen er in Gemeente Hardenberg een subsidiemogelijkheid was binnen het Sportbeweegakkoord/Preventie akkoord, bedacht Jermaine Lubbers zich niet en heeft afgelopen zomer zijn plan ingediend samen met zijn calisthenics vriend Hendry Kooistra. Doel van het project is dat gymdocenten/vakleerkrachten/buurtsportcoaches zelf vaardig zijn om het calisthenics park op een leuke en verantwoorde manier te gebruiken. Op deze manier kunnen zij kinderen en jongeren enthousiast maken om gebruik te maken van dit park, zodat zij onder goede begeleiding kunnen werken aan hun gezondheid, persoonlijk doelen en mentale gezondheid.

Na afloop van de workshop ontvingen de scholen calisthenics materiaal en leskaarten waarmee zij zelf ook met hun leerlingen kunnen sporten in een calisthenics park of in een reguliere gymzaal. In de komende periode zullen de overige gymsecties in Gemeente Hardenberg een calisthenics workshop aangeboden krijgen in het kader van deskundigheidsbevordering.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding