Afbeelding

Straatnamen vernoemd naar Vrijheid

za 12 november 2022 Hardenberg

Met de ontwikkeling van Haven Oost komen een aantal nieuwe straten en hofjes bij in de gemeente Ommen. De Stichting 75 jaar Vrijheid Ommen heeft de namen bedacht voor deze straten en hofjes. 

Zij willen graag de straten In Haven Oost vernoemen naar de Vrijheid in Ommen. Haven Oost is gelegen tussen de Joodse begraafplaats en de begraafplaats Hardenbergweg, waar geallieerden piloten begraven zijn. De volgende straatnamen zijn gekozen: 5 Meistraat; Laan van de Vrijheid; Verzetstrijderslaan; Manitobahof; Droppingsveld; Koeriersterhof; Onderduikershof en Veteranenhof. “De Manitobahof wordt gewijzigd in Canadezenhof. Omdat we in Ommen ook al een Manitobaplein hebben, zou dit voor verwarring zorgen”, vertelt wethouder Jasper Faijer.

Naast het vernoemen van de straten wil de Stichting de nazaat van de Anne Frankboom in deze wijk/rand van de Haven graag een plek geven. Hierbij wordt een informatiebord aan het begin van de wijk geplaatst. Op dit informatiebord wordt verteld over de gebeurtenissen in de oorlog in Ommen. De exacte vorm en plaats en bijbehorende kosten worden nog in beeld gebracht