Video

Sfeervolle intocht van Sinterklaas

za 12 november 2022 Hardenberg

Zaterdag 12 november was het eindelijk zover, Sinterklaas en zijn Pieten zette na aankomst in Hellevoetsluis, koers richting het mooie Hardenberg. Vanaf 16.30 uur stond een groot publiek de Sint en zijn Pieten in de haven al op te wachten.

Presentator Piet-Cees van der Wel zorgde samen met twee Pieten, die door de Sint al vooruit gestuurd waren, voor de juiste sfeer. In de schemering wachten op Sinterklaas, toch best spannend, maar wat was het gezellig en een mooi feest in de sfeervol verlichte Haven van Hardenberg. De havenvereniging had de haven voorzien van mooie verlichte bootjes midden op het water, voor nog meer sfeer. Rond de klok van 17:00 uur kwam ‘Pakjesboot 11’ de haven van Hardenberg binnenvaren. De Pietenband zorgde voor gezellige muziek en de ruim 50 Pieten stonden te dansen en te zingen op de boot. De Pieten zagen er prachtig uit en een heel aantal Pieten had zelfs lampjes op hun mooie Pieten pak, wat een magisch effect had! Na aankomst van de boot, had het publiek al snel door dat er iets niet helemaal in de haak was… de Sint was namelijk nergens te bekennen. Na de nodige liedjes en het roepen van de Sint, kwam de Sint op zijn paard Ozosnel over de dijk richting de Haven gereden. Een sprookjesachtig schouwspel was het zeker!  Na de hereniging tussen Sint en Pieten, vertrok de Sint met zijn gevolg door de Voorstraat richting de Markt. De ene Piet lopend, de andere op een tandem en weer andere Pieten op een gekke hobbelfiets. De Voorstraat stond vol met enthousiaste toeschouwers, het was een drukte van jewelste.

Er werd door de Pieten flink pepernoten uitgedeeld en ook aan de glutenvrije pepernoten was gedacht. Op de Markt aangekomen, die voorzien was van podium en diverse foodtrucks, volgde het officiële welkom door burgemeester Maarten Offinga. Na de speech van de burgemeester barstte het feest los. Onder leiding van DJ Erik Volkers zorgde YouTube-held Feestpiet Fabio voor een spetterend optreden met de nodige confetti. Er werd flink gezongen, gefeest en vooral ook gedanst. De organisatie kijkt terug op een zeer succesvolle Sinterklaasintocht!

De volgende activiteiten zijn er de komende tijd in Hardenberg: Woensdag 16 november om 15.00 uur wordt het Sint Museum geopend. Het Sint museum is elke woensdag en zaterdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur; Op zateradg 19 november, zondag 27 november en zaterdag 3 december zijn de Sint en Pieten in de stad. Op woensdag 23 november is er een Sinterklaasvoorstelling in Theater de Voorveghter van 13.30 tot 16.00 uur. Op donderdag 24 november is er een Sint’s wandeling tussen 18.00 en 20.00 uur en zaterdag 26 november is er een Pieten Vossenjacht. Kijk voor meer informatie omtrent alle activiteiten van ‘Stichting Sinterklaas Activiteiten Hardenberg’ op: www.sinterklaashardenberg.nl en volg ons op onze socials: @sinterklaas_hardenberg 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding