Trieste gebeurtenis in Veldzicht

di 8 november 2022

In het Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug heeft zaterdagmiddag 5 november een ernstig steekincident plaatsgevonden. Daarbij is één van de medewerkers overleden. Twee andere medewerkers raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De patiënt sloot zich na het steekincident op in een aparte ruimte. Hij stichtte daar brand die door de sprinklers is gedoofd. De patiënt heeft zich daarna van het leven beroofd. Het personeel en de patiënten van het CTP Veldzicht ontvangen nazorg. Wouter Boogaard, divisiedirecteur Forensische Zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen van de DJI: “Wij zijn geschokt en verslagen door deze trieste gebeurtenis. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden en familie van de betrokken collega’s en de patiënt en bij het personeel en de patiënten van het CTP Veldzicht”.


Geen dag zonder Bach

Onder het motto: ‘Geen dag zonder Bach’ houdt Rinke van der Valle op zondag 27 november een lezing over Bach in de Reestkerk in Oud-Avereest. Hij gebruikt daarbij veel beelden, geluidsopnamen en videofragmenten. Aanvang 14.45 uur. 


Het eerste deel gaat over het bekende Weihnachtsoratorium van de componist. In deel II komt zijn boek “Geen dag zonder Bach” aan de orde. Dit is in maart verschenen en bevat 15 interviews, die Rinke van der Valle heeft gehouden met mensen, die dagelijks met Bach en zijn muziek bezig zijn. Gerenommeerde dirigenten als Ton Koopman en Jos van Veldhoven, schrijver Maarten ’t Hart, Bachbiograaf Christoph Wolff, zanger Peter Kooij en organist Leo van Doeselaar vertellen wat de muziek van Bach voor hen betekent. Samen met veel verhalen van andere Bachliefhebbers, ontstaat voor de lezer een caleidoscopisch beeld van een geniale componist die met zijn muziek zoveel mensen recht in het hart raakt. Toegangskaarten à 5 euro zijn te bestellen via: www.reestkerk.nl/agenda.