Dit alles begint bij jezelf

ma 7 november 2022

De dagen worden korter, de zon laat zich minder zien, er worden plannen gemaakt voor de feestdagen! Ik vind het een heerlijk knus gevoel……, maar ook zo mijn gevoel. Mijn gedachten zijn gelijk bij een kennis vanuit de wijk. Zij is net gescheiden, heeft één dochter en zij is niet continue bij haar vanwege een (prima) geregeld ouderschapsplan. En daar zit ze, op een zaterdagavond, op de bank in haar huis…. alleen. Wat sneu, zeg ik tegen mezelf. Wat zal dit eenzaam voor haar zijn.

Op hetzelfde moment komen er andere vragen bij: is ze wel eenzaam, is dit niet mijn eigen gevoel, wat is eenzaamheid eigenlijk, tob ik weleens met deze gevoelens ondanks mijn drukke bestaan, zou ik dit kunnen en willen toegeven, waar kan ik dan terecht etc. 

Ik begrijp dat eenzaamheid een groot woord is. Het kan een moeilijk woord zijn voor iemand die zich eenzaam voelt. Want laten we eerlijk zijn, tegenwoordig willen veel mensen graag laten zien hoe mooi en fijn het leven is. 


Welke fijne vrienden je hebt, en wat je allemaal met je kinderen en familie onderneemt. Alles wordt gedeeld via internet. Maar zelfs dan kan er een eenzaamheids-gevoel aanwezig zijn.


Er kunnen verschillende redenen zijn om je eenzaam te voelen, misschien heb je minder geld te besteden en kan je daarom niet meedoen aan het feesten met je vrienden. Misschien voel jij je, vanwege je andere cultuur, niet gewenst binnen een buurt of wooncomplex. Misschien heb jij wel geen behoefte aan mensen om je heen, maar voel je de druk van anderen die je zielig vinden.


Ik hoop dat we open en eerlijk over eenzaamheid kunnen spreken, en dat we hierin elkaar kunnen helpen. Dit alles begint bij jezelf. 



Voor informatie en vragen:
Kijk op de site van www.eentegeneenzaamheid.nl
of bel de Stuw 0523-267478