Ron en Aly Varwijk hebben Totaal Slapen & Wonen bijna 25 jaar met plezier gerund, maar hopen nu te genieten van hun pensioen.
Ron en Aly Varwijk hebben Totaal Slapen & Wonen bijna 25 jaar met plezier gerund, maar hopen nu te genieten van hun pensioen.

"Iedereen kan mee bieden op veilingsite"

vr 4 november 2022

“In de winkel moest ik luisteren naar 2 dames, straks naar 10 ‘koninginnen’,” grapt Ron Varwijk uit De Krim met een verwijzing naar het bedrijf dat hij heeft met zijn vrouw Aly; Totaal Slapen & Wonen in Hardenberg. Ron & Aly stoppen ermee en Ron wil zich straks vooral bezig houden met zijn bijenvolken. 

Totaal Slapen & Wonen is de afgelopen jaren een begrip geworden in Hardenberg en omgeving. De winkel met kwalitatief hoogwaardige producten en accessoires aan de Stelling 1 in Hardenberg wordt echter opgeheven. Het pand is verkocht aan de stichting Red een Kind, dat de zaak per 1 december officieel in eigendom krijgt.


Online veiling

Vooruitlopend op de overdracht wordt het restant in de winkel online verkocht via Onlineveilingmeester.nl. “Mensen kunnen bieden op een kavel (er zijn er meer dan 700, verdeeld over 2 veilingen). Elke particulier kan ook meebieden. Daarbij worden op 11 en 12 november kijkdagen gehouden. Gewoon inloggen op www.onlineveilingmeester.nl en de rest wijst van zichzelf. Het is de ultieme mogelijkheid om voor een ‘zacht prijsje’ eigenaar te worden van bedden, meubelen en/of andere woon- en slaapkamer accessoires van de best mogelijke kwaliteit. Daar zijn we altijd voor gegaan en daar hebben we op de laatste verkoopdag op 22 oktober ook mee afgesloten. Mensen die toen nog iets gekocht hebben krijgen, zoals altijd, 3 jaar garantie. Daar lopen wij niet voor weg, want we geloven in ons handelswaar, die allemaal van Nederlands fabricaat is”, aldus Ron. Nu zij stoppen kijken ze ernaar uit om zich te kunnen storten op hun grote liefhebberij, hun tuin. Een complex van maar liefst 7000m2 in De Krim met prachtige bloemen en planten en maar liefst 400.000 bijen. Ron wilde naar eigen zeggen eigenlijk boswachter of badmeester worden, maar trad uiteindelijk in de voetsporen van zijn ouders. Hij begon in 1981 bij zijn ouders en oom in de zaak te werken. Op 1 april 1998 namen Ron en Aly de zaak aan de Hessenweg in Hardenberg over. In 2007 volgde nieuwbouw van Totaal Slapen & Wonen aan de Stelling, waar ze op 1 april 2018 zijn geopend. Een zaak van naam, die Ron en Aly met veel plezier hebben gerund.