Afbeelding
Gert Stegeman

Echtpaar Boers zestig jaar getrouwd

ma 7 november 2022 Hardenberg

Berend en Hennie Boers vierden op dinsdag 1 november dat het exact zestig jaar geleden was dat ze elkaar het jawoord gaven. Wethouder Verschuur bezocht het briljanten paar om hen namens de gemeente Hardenberg te feliciteren.

De heer Berend Boers werd 86 jaar geleden geboren in Heemse. Na de ambachtsschool in Coevorden ging hij werken in de autotechniek. Veertig jaar lang werkte hij bij Garage Merjenburg in Bergentheim. Inmiddels geniet hij ruim 25 jaar van zijn pensioen. Mevrouw Hennie Boers-Welink kwam 81 jaar geleden ter wereld in Rheezerveen. Zij ging, na twee jaar huishoudschool, al op haar zestiende werken. Zij deed huishoudelijk werk op meerdere adressen.

Beide echtelieden ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens het Oranjefeest bij Weitkamp in Heemse. Mevrouw Boers vond zichzelf met haar vijftien jaar nog te jong voor verkering, maar ze hielden contact en uiteindelijk leidde dit tot een huwelijk dat inmiddels de briljanten status heeft. Het paar woonde elf jaar lang in Bergentheim, vlak bij de garage waar de heer Boers werkte, en verhuisde in 1973 naar Hardenberg waar ze nog altijd met veel plezier wonen.

Het paar kreeg acht kinderen, van wie er helaas vier overleden. “Inmiddels hebben we elf kleinkinderen en één achterkleindochter. We genieten enorm van hun gezelschap”. Maar ook als er even geen bezoek is, vermaken ze zich prima. Bijvoorbeeld met tuinieren, handwerken en puzzelen.