Alle kandidaten van de wedstrijd 'Beste dirigent van Dedemsvaart' kijken met plezier terug op een fantastische muzikale avond in De Baron.
Alle kandidaten van de wedstrijd 'Beste dirigent van Dedemsvaart' kijken met plezier terug op een fantastische muzikale avond in De Baron. Jubal

Eline Doldersum is ‘Beste dirigent’

ma 7 november 2022 Dedemsvaart

Een memorabele avond met een gouden randje. Met die woorden schetste Erik Volkers de strijd om de titel Beste dirigent van Dedemsvaart, die zaterdagavond in de Baron werd gehouden. Volkers was één van de vijf kandidaten, die ‘een gooi’ deden naar de titel. Het werd uiteindelijk Eline Doldersum, die door zowel het enthousiaste publiek als de vakjury tot beste werd gekozen. “Wat een topavond,” reageerde ze enthousiast nadat ze de gouden baton uit handen van de voorzitter van de vakjury, Harald Drenth, overhandigd had gekregen. “Ik zal er heel goed op passen,” beloofde ze lachend. 

Door zowel kandidaten als publiek werd lang uitgekeken naar de ‘Beste Dirigent’. Vanwege corona meermaals uitgesteld, maar zaterdag was het dan eindelijk zover. Verwachtingsvol settelden een groot publiek en de muzikanten van het Showkorps van Jubal zich in de Baron, waar de kandidaten Thijs Hermans, Elly Wisselink, Eline Doldersum, Erik Volkers en Jan de Vries ieder op hun eigen manier een fantastische show ten beste gaven. Elke deelnemer trad twee maal op. “De een met ‘gezonde spanning’, de ander met ‘spektakel’,” aldus de organisatie over de wedstrijd, die geleid werd door Hadassa Schalen en Clemens Knispel. 

Meeste stemmen gelden

Na de optredens mocht het publiek stemmen. Terwijl de stemmen geteld werden bracht de Showband nog een prachtig muziekstuk ten gehore. De vakjury en publiek waren het uiteindelijk eens. Het was een prachtige avond geweest met Eline als onbetwiste winnares.