Bergentheim pakt drie belangrijke punten in Nijverdal

zo 6 november 2022 Hardenberg

Zaterdag 5 november speelde voetbalvereniging Bergentheim tegen SVVN, Sport Vereniging Volharding Nijverdal. Voetbalvereniging Bergentheim won de wedstrijd.

Arjan Keuken moest de opstelling van Bergentheim aanpassen in verband met en blessure van Gerbert Willems en Remco Tromp. De wedstrijd ging gelijk op. Aftasten van beide kanten. In de achttiende minuut was er de eerste kans voor S.V.V.N. De bal ging rakelings voorlangs. Bergentheim antwoorden in de 21ste minuut met een combinatie tussen de oudgedienden Ronnie Hakkers en Chiel Jan Schuldink. Maar het liep net goed af voor S.V.V.N. S. V. V. N. kwam beter in de wedstrijd maar de verdediging van Bergentheim o.l.v. Gertjan Merjenburgh hield goed stand.

Na de rust

De tweede helft kwam Xander de Graaf in het veld voor Jesper Holtfluwer. Kort daarop was er wederom een wissel bij Bergentheim. Martijn Pouwels kwam voor rust in botsing met Frank Hofsink en kon niet verder spelen. Han Schepers verving hem. In de 49ste minuut stond de spits van S.V.V.N oog in oog met Karel Pullen. Karel hield de goal schoon door de goal klein te maken door snel uit te komen. De tweede helft was levendiger dan de eerste helft met kansen over en weer. Het aantal corners nam toe aan beide kanten. De 67ste en 68ste minuut kende gelukkige momenten voor Bergentheim. Frank Hofsink pareerde dapper een bal van de lijn. Daaropvolgend nog een bal op de lat. De 72ste minuut. Chiel Jan Schuldink scoort maar het doelpunt wordt wegens buitenspel afgekeurd. Ronnie Hakkers kreeg nog een kans in de 76ste minuut maar dit resulteerde niet in een doelpunt. In de 83ste minuut wordt Rob Wevers gewisseld. (I.v.m. wond op de neus) Brent Schepers is zijn vervanger. Dan de 87ste minuut. Een vrije trap van Ronnie Hakker komt in het 16 meter gebied. In een scrimmage voor de goal trapt Niek Nijenhuis beheerst de bal in de touwen. Stand 0-1. De scheidsrechter liet nog vijf  minuten blessuretijd door spelen. Het was echt spannend maar Bergentheim hield goed stand.