De familie Dijk viert samen de overwinning
De familie Dijk viert samen de overwinning vv Bruchterveld

Tricolores winnaar in derby op Noppenweide

zo 6 november 2022 Hardenberg

Bruchterveld – Kloosterhaar is een al meer dan 50 jaar oude derby. De clubs hebben sympathie voor elkaar, maar op het veld geven ze elkaar geen duimbreed ruimte, ongeacht de  stand op de ranglijst. Zo ook vandaag. Na 90 spannende minuten won het team met de meeste kwaliteit, maar had de hardwerkende tegenstander ook zomaar een punt mee kunnen pakken.

Bruchterveld begon goed maar vergat te scoren. Kloosterhaar, vandaag zonder een groot aantal basisspelers, is bekend om de snelle counters. De Tricolores kregen meerdere kansen, zelfs een waar bombardement overleefden de zwart-witten.
En dan gebeurt het waar je al bang voor bent. De supersnelle en perfect uitgevoerde counter via Wijngaarden en Ruben Slot als afmaker, 0-1.
Maar vlak voor rust dan toch de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap wordt door Lesley op de Haar snoeihard tot doelpunt gepromoveerd.

Tweede helft

Na rust werd het voetbal minder. Kloosterhaar vechtend voor haar eerste puntje, de thuisploeg naarstig op zoek naar de overwinning. Dat de 2-1 voorsprong viel uit opnieuw een vrije trap, zegt voldoende. Op dertig meter van het doel ziet Op de Haar geen spelers vrij staan en probeert z’n geluk. Doelman van der Leij heeft de bal alleen maar langs horen komen.
Meteen erop de zoveelste overtreding op Maxim Muusse. Nu was het Wijngaarden met een veel te zware tackle op de enkels. Muusse reageerde dom, maar min of meer begrijpelijk met een duw, waarna de arbiter de rode kaart trok. Een zware straf gezien de aanslagen dier op hem werden gepleegd. De veroorzaker kreeg slechts geel.
Met een man meer op het veld gooiden de Kloosterhaarders alles naar voren en bijna was de gelijkmaker nog gevallen, maar met een reflex kon Godeke een inzet van Wijngaarden van dichtbij nog keren.
Zo sleepte de thuisploeg met hangen en wurgen de overwinning uit het vuur en is de derde plaats op de ranglijst een feit. Kloosterhaar wacht nog op het eerste punt, maar met deze inzet zal dit niet lang op zich laten wachten.