Ida KLifman neemt na 40 jaar afscheid van de bibliotheek in Hardenberg.
Ida KLifman neemt na 40 jaar afscheid van de bibliotheek in Hardenberg.

Na 40 jaar neemt Ida Klifman afscheid van bibliotheek Hardenberg

vr 4 november 2022 Hardenberg

Donderdag 27 oktober heeft Ida Klifman op een waardige en plezierige manier afscheid genomen van haar collega’s van de Bibliotheek. Ida is meer dan 40 jaar jeugd- en onderwijsspecialist geweest bij de Bibliotheek van Hardenberg.

Ida ondersteunde met veel liefde de kinderopvang en scholen binnen de gemeente op het gebied van leesbevordering, leesmotivatie en leesplezier. Ze heeft veel leesbevorderingsprojecten ontwikkelt, waaronder bijvoorbeeld de voorleesfeesten en taalfeesten. Kinderen al op heel jonge leeftijd in aanraking brengen met lezen en voorlezen stond voor haar op nummer één. Met een grote kennis van de jeugdboeken wist zij leerkrachten en ouders professioneel te ondersteunen in het vinden van geschikte en aansprekende boeken.

De Bibliotheek op school

De laatste jaren stak Ida veel energie in het concept ‘de Bibliotheek op school’. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. 

Door middel van dit concept helpt de Bibliotheek basisscholen en middelbare scholen met het stimuleren van kinderen en jongeren om meer te lezen, en te leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. Dat doen we met deskundige leesconsulenten en leescoördinator, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving.

De Bibliotheek Hardenberg heeft al op verschillende scholen in de gemeente een Bibliotheek op school gerealiseerd, zoals bij basisschool De Wiekslag in Bruchterveld en het IKC Rheezerveen. Tijdens de Kinderboekenweek 2022 mochten we een Bibliotheek op school openen bij de Koningsbergerschool in Bergentheim. Wij zijn Ida erg dankbaar voor alle energie die zij samen met haar collega’s in dit project gestoken heeft. In Hardenberg is de basis gelegd en wij gaan door met het stimuleren en motiveren van kinderen en jongeren om te lezen en te leren, en hier vooral veel plezier mee te beleven!