Afbeelding

Speuren naar sporen met de boswachter

vr 4 november 2022 Ommen

De Vereniging Natuur en Milieu de Vechtstreek heeft voor zaterdagmiddag 19 november de excursie’ Speuren naar Sporen’ op het programma staan. Iedereen kan, onder begeleiding van boswachter Arend Spijker, op zoek naar sporen. Sporen die dieren, vaak zonder dat ze zich daar bewust van zijn, achterlaten. Niet al die sporen zullen iedereen opvallen, maar Arend Spijker zal de deelnemers op de vaak verborgen sporen wijzen. 

Er is veel meer in de natuur te zien dan in eerste instantie gedacht wordt. Veertjes van een gedode vogel: heeft een vos dat gedaan of een roofvogel? Zijn dat uitwerpselen van een das of van een bunzing en waarom ligt dat daar op die plek? Van welk dier zijn die pootafdrukken in het zand, en wat gebeurde daar? Kortom, het verhaal achter een spoor, daar gaan we samen naar op zoek!

De start is om 13.30 uur aan de Achteresweg in Arriën, waar de verharde weg over gaat in een zandpad. Deelname is voor leden van de Vechtstreek gratis.  Niet leden betalen 5 euro. Er kunnen maximaal 15 personen meedoen. Daarom is aanmelden vooraf verplicht via het aanmeldformulier op de website van Natuur en Milieu de Vechtstreek of telefonisch: 06 - 21 62 58 48 of 06 - 29 04 63 94.