Video

Junioren roeiwedstrijd in Gramsbergen groot succes

ma 7 november 2022 Hardenberg

Ruim zestig roeiers tussen de elf en achttien jaar roeiden zaterdag 5 november bij Roeivereniging Salland. Ze kwamen uit heel Noord-Oost Nederland naar Gramsbergen. Maar liefst negen roeiverenigingen leverden de deelnemers. Er werd geroeid over een afstand van 1000 meter tussen de Loozenbrug en de jachthaven. De wedstrijd maakte deel uit van de KNRB Juniorencompetitie Noord-Oost Nederland. 

De koude wind speelde de deelnemers parten maar weerhield hen niet van strijdlust. In vier heats met ieder 12 ploegen streden de jonge deelnemers om de snelste tijd. Uiteindelijk gingen leden van roeivereniging ARV uit Assen met de eer strijken. Zij legden de 1000 m af in 3:53.7 minuten. Eén keer moest de reddingsbrigade te hulp schieten toen een skiffeur vlak na de start te water raakte. In allerijl werd de jongen door de reddingsboot naar het warme clubgebouw gebracht. De brigade bleek dus zeker niet overbodig.

Veel lof van de deelnemers en hun coaches was er voor de jeugdige organisatoren Naomi van Ewijk en Idwer Doldersum. En voor de warme ontvangst in het aangename clubgebouw van RV Salland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding