Afbeelding

Interactieve avond over ‘het Puberbrein’

wo 2 november 2022 Ommen

Vraag jij je ook wel eens af waarom je tiener doet zoals ie doet? Wat gaat er om in het hoofd en hoe werkt het brein van een tiener? Erbij horen is belangrijk, ook voor ouders wil je graag dat je tiener vrienden heeft, maar moet dat met een mobiel die vastgekleefd zit aan hun hand of door mee te roken of drinken? Hoe hou je verbinding met je tiener, kan je het gesprek aan gaan en hou je een goede relatie? Op dinsdag 22 november staat een avondvullend programma over ‘het Puberbrein’ gepland voor ouders van tieners van 10 jaar en andere belangstellenden in de Carrousel aan de Van Reeuwijkstraat 5 in Ommen. De bijeenkomst wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur. 

Tijdens de voorlichting krijgt men uitleg over de werking van het brein bij een tiener. De ontwikkeling van de hersenen, waarom doen jongeren zoals ze doen en wat betekent dit voor hun omgeving en henzelf? Daarna kan men kiezen uit 2 workshops. In de workshop ‘Help, mijn kind leeft online’ word je meegenomen in de online wereld van de jongere. Waarom heeft deze wereld zo’n aantrekkingskracht? Is de balans verstoord? Hoe ga je het gesprek aan als ouder?

In de workshop ‘Help, mijn kind gaat uit!’ worden de zorgen van ouders over de uitdagingen voor een tiener tijdens het uitgaan besproken. Rook, drink je mee met je vrienden? Hoort blowen of een pilletje erbij? Hoe ga jij het gesprek aan met je kind, hoe blijven jullie in verbinding met elkaar?

Wie de bijeenkomst wil bezoeken wordt verzocht zich vooraf aan te melden via Impluz: https://www.impluz.nl/training/voorlichting-het-puberbrein
of telefonisch via 0570 604900. De voorlichting is een samenwerking van Wijz welzijn, Jeugdggz, de Kern, Tactus en Impluz.