Roxanne (3e links onder) gaat mee naar het EK in Bulgarije.
Roxanne (3e links onder) gaat mee naar het EK in Bulgarije. Bondscoach Erik Eilering

Roxanne Pleeging gaat naar EK Baseball5 in Bulgarije

wo 2 november 2022 Hardenberg

In het Bulgaarse Sofia wordt van 16 tot en met 19 november door de WBSC het Europees Kampioenschap Baseball5 gehouden. Dit jaar wordt Nederland daarbij voor het eerst vertegenwoordigd in de leeftijdscategorie onder de 17 jaar. Roxanne Pleeging uit Beerzerveld is geselecteerd voor deelname in die categorie.  

Baseball5 is een urban vorm van honkbal zonder knuppel of handschoenen die op straat of in een sporthal gespeeld kan worden op een klein veld. Het is een snel en zeer tactisch spel van 5 veldspelers en 5 slagspelers. 

Tijdens het EK doen 14 teams mee vanuit België, Bulgarije, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Israël, Italy, Letland, Litouwen, Moldavië, Nederland, Roemenië en Turkije. De spelers van het Nederlandse team komen uit heel Nederland. 

Na een aantal selectietrainingen bij HCAW in Bussum zat Roxanne bij de laatste 5 meiden. Afgelopen weekend heeft zij met het selectieteam, onder leiding van bondscoach Erik Eilering, een oefenwedstrijd gespeeld in Oirschot en in België tegen het Belgische EK team. Alle wedstrijden waren superspannend en Nederland won ze allemaal. Dit belooft wat voor het EK.  Na dit weekend werd bekend welke 4 meiden en 4 jongens er mee gaan, waar de Beerzerveldse Roxanne er dus één van is. Roxanne is onder meer bekend als leerling van De Nieuwe Veste en speelde afgelopen jaren honkbal bij de Cubs in Hardenberg. Komend seizoen speelt ze bij de Bedrocks in Emmen.