Afbeelding

Kindplein Oost in Ommen maakt tweede start

di 1 november 2022 Hardenberg

Eind december 2021 hebben stichtingen van de deelnemende scholen aan het Kindplein Oost in Ommen, cbs De Kardoen en Obs Het Palet, en de gemeente Ommen een visiedocument ondertekend waarin de ‘bouwstenen’ voor Kindplein Oost zijn opgenomen. 

De locatie ligt al vast van Kindplein Oost. Er komt nieuwbouw voor Cbs De Kardoen op de locatie van de huidige Aldi en het naastgelegen gebouw van Obs Het Palet wordt gerenoveerd. “Er wordt een stap op de plaats gemaakt in het proces”, vertelt wethouder van den Nieuwboer  In de brief aan de raad laat het college van B en W van de gemeente Ommen het volgende weten: “In het proces dat is gevoerd zijn een aantal onduidelijkheden aan het licht gekomen. Uit een tweetal inventariserende overleggen blijkt dit te liggen op het vlak van besluitvorming in het jaar 2021 en de gehanteerde uitgangspunten. Anderzijds heeft de klankborgroep, bestaande uit omwonenden, niet volledig haar rol kunnen invullen zoals bij een dergelijk project en proces wordt verwacht. Bij de klankbordgroep zijn er grote twijfels bij de onderbouwing van het advies waarop de voorkeurs locatie is gekozen. “We gaan gezamenlijk een doorstartsessie maken met de stuurgroep, projectgroep en klankbordgroep”, vertelt de wethouder

In de brief staat verder “Als je samen op weg gaat, moet je ook samen aan de start verschijnen en elkaar kennen. Belangrijk hierbij is dat iedereen op hetzelfde kennis/feiten niveau zit. En dat er eenduidigheid is in opdracht, verantwoordelijkheden en rollen”. Het college heeft besloten om hiervoor een onafhankelijk en ervaren procesbegeleider in te schakelen. De startbijeenkomst is op 8 november.