Afbeelding

Volop activiteiten tijdens Dag van de Mantelzorg

di 1 november 2022 Hardenberg

Donderdag 10 november is het voor de 25e keer de Dag van de Mantelzorg. Een speciale dag in het jaar voor de 5 miljoen Nederlanders die zorgen voor iemand die zij lief hebben. Dat zorgen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Op deze dag worden alle mensen die het hele jaar door zorgen voor een ander in het zonnetje gezet. Als blijk van waardering. In het hele land worden op de dag van de mantelzorg activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers. Ook in Hardenberg.

Het Steunpunt Mantelzorg van Carinova heeft een mooi programma voor de Dag van de mantelzorg samengesteld. Er is een middag en avondprogramma. Er is keuze uit verschillende workshops: Kennismaken met Tai Chi Tao / Qigong, Creatief café Alteveer en Hapjes maken uit verschillende culturen. Gezelligheid gegarandeerd. Voor drinken en lekkers wordt natuurlijk gezorgd.

Voor meer informatie en aanmelden zie de website van Carinova: www.carinova.nl/agenda/cmo-sm-dag-van-de-mantelzorg-hardenberg

Let op aanmelden kan nog tot en met 3 november.

De kans is groot dat iedereen in de toekomst ooit met mantelzorg te maken krijgt. Intensief zorgen voor een ander kan zwaar zijn, zeker in combinatie met een betaalde baan. Vaak vinden mantelzorgers het gewoon wat ze doen. Maar het is bijzonder en verdient waardering. Mantelzorgers zijn helden. En dat mag best eens gezegd worden. Dus ontvang jij zelf zorg? Of ken je iemand die voor een ander zorgt? Geef diegene eens een extra compliment of een schouderklop: dat mag natuurlijk altijd, maar op 10 november, de Dag van de Mantelzorg zeker.