Afbeelding
Gert Stegeman

Burgemeesters en Veteranen lunchen samen

zo 6 november 2022 Ommen

Gezamenlijke lunch burgemeesters en Veteranen behartigers in het Veteranen Ontmoetings Centrum Vechtdal in Hardenberg.

Op vrijdagmiddag 4 november genoten de burgemeesters Offinga (Hardenberg) en Vroomen (Ommen), samen met de Veteranen Ombudsman, de voorzitter overkoepelende Veteranen Ontmoetings Centra (V.O.C.), het hoofd Erkenning en Waardering Nederlands Veteranen Instituut, de voorzitter Bond Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers (BNMO) Overijssel, de voorzitter en beheerder van partnergroep Dutch Militairy Veterans (DMV) en het bestuur Veteranen Ontmoetings Centrum (V.O.C.) Vechtdal van een gezamenlijke lunch.

De reden voor deze lunch was elkaar ontmoeten, het bespreken van samenwerkingen en de toekomstvisie voor de Veteranen in de regio Vechtdal. Diverse onderwerpen kwamen daarbij aan de orde, waaronder ontmoeten, reünies, financiële status, samenwerking tussen de gemeentes Hardenberg, Ommen en Dalfsen, voorlichting op scholen door het project ‘Veteraan voor de klas’ en een stuk dagbesteding in het V.O.C. Vechtdal of thuis. Het mag een succesvol overleg genoemd worden en de eerste vervolgafspraken zijn gemaakt.

Het V.O.C. Vechtdal is een ontmoetingscentrum voor iedereen, voor veteranen, hun thuisfront, anders geüniformeerden en voor iedereen die die belangstelling heeft. Het V.O.C. Vechtdal is geopend op maandag en zaterdag van 10:00 - 16:00 uur, kom eens langs, de koffie/thee staat klaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding