Afbeelding
Gert Stegeman

Gouden bruidspaar Arkes-Spijker

ma 31 oktober 2022 Hardenberg

Op donderdag 27 oktober was het precies vijftig jaar geleden dat Paul Arkes (70) en Geke Spijker (70) in het huwelijk traden. Ze vierden dat met een feest in het onlangs geopende MFA in hun woonplaats De Krim. Een passende locatie, ook omdat de heer Arkes daar vrijwilliger is.

De heer Arkes groeide op in Slagharen, in een gezin met dertien kinderen. Na een opleiding in de techniek te hebben gevolgd werkte hij in de technische dienst bij IGLO / Lucas Aardenburg in Hoogeveen en later bij AVB in De Krim. Hij bleef zich voortdurend bijscholen en dat leidde tot een baan bij VAM in Wijster, eerst als hoofd technische dienst en later als veiligheidskundige voor Noord-Nederland.

Mevrouw Arkes-Spijker is geboren en getogen in De Krim waar ze opgroeide in een gezin met nog twee zussen. “Ik ben op en top kantoormens. Ik had eerst een kantoorbaan bij AVB en later, toen onze kinderen groot waren, heb ik voor Saxenburgh gewerkt in het Röpcke Zweers Ziekenhuis, in het medisch archief. Leuk werk”.

Beide echtelieden leerden elkaar kennen in De Krim. In die tijd ging de jeugd de straat op om elkaar te ontmoeten. Ze raakten in gesprek, maakten een afspraakje en dat groeide uit tot een relatie. Na vier jaar verkering trouwden ze in het gemeentehuis van Gramsbergen. Op 27 oktober, en dat was niet toevallig. “We hebben elkaar ook leren kennen op 27 oktober en toen we trouwplannen kregen en het rond diezelfde periode was zei ik: ‘dan wil ik ook op 27 oktober trouwen’. Dat is gelukt“, zegt mevrouw Arkes.

Inmiddels is het paar een halve eeuw getrouwd, hebben ze drie dochters en negen kleinkinderen. Ze wonen met veel plezier in De Krim. “Mijn man tennist en doet vrijwilligerswerk voor het MFA en de voetbalvereniging. Zelf ben ik vrijwilligster bij de bibliotheek. Dat vind ik leuk werk, ik lees zelf ook graag. Verder wandel ik heel veel en samen fietsen Paul en ik veel. We zijn goed gezond, wat wil je nog meer?”.

Afbeelding