Afbeelding

Zomers en Hammink slaan meeste vis aan de haak

ma 31 oktober 2022 Hardenberg

De heer W. Zomers heeft de derde extra wedstrijd van de Parkvissers in Kanaal Almelo-De Haandrik aan Hoogenweg gewonnen. De wedstrijd werd woensdag 26 oktober gehouden onder prachtige weersomstandigheden.

“Er waren 11 deelnemers die wel zin hadden in een potje vissen. Helaas hadden de vissen weinig zin om ook hun best te doen om er een leuke middag van te maken,” aldus de organisatie. De vangsten bestonden uit wat baarsjes en wat blankvoorn. Ook de donderpadjes waren weer volop aanwezig. Veel gewicht bracht het niet op de schaal. Willem Zomers wist de meeste vis te vang met een gewicht van 1.780 gr. De 2e plaats was voor Joop Fraterman met een gewicht van 1.140 gr. Op de derde plaats eindigde Berend Jan Spijkers met een gewicht van 1.040 gr.  

Woensdag 2 november werpen de Parkvissers opnieuw een hengeltje uit. De locatie houdt de organisatie nog even geheim. 

Snertwedstrijd

Na de wedstrijd op 26 oktober werd zaterdag 29 oktober de traditionele snertwedstrijd van B&O en De Dobber gehouden. De wedstrijd werd vervist in de Lutterhoofdwijk in De Krim. Jan Hammink uit Almelo kwam daarbij als grote winnaar uit de bus. 

In totaal deden 33 vissers mee aan deze wedstrijd. “Het was prachtig visweer en de vissers hadden er wel trek in. De vakken waren gescheiden door een simpel loopbruggetje en het opvallende was dat er in het A vak veel minder werd gevangen dan in het B vak. In het B vak werd ruim een keer zoveel gevangen dan in het A vak In het B vak werd in totaal 57.010 gram vis gevangen, terwijl er in het A vak 22.310 gram werd gevangen,” vertelt de organisatie. 

De grote winnaar was, zoals gezegd, Jan Hammink uit Almelo. Hij wist in vak B 8.270 gram vis aan de haak te slaan. Het A vak werd gewonnen door S. Mol uit Zuidwolde met een vangst van 3.740 gram. 

Na afloop werd in het clubhuis van de Dobber snert gegeten en werden de prijzen uitgereikt door Jan Geertman.