KV Juventa

Juventa ongeslagen herfstkampioen!

zo 30 oktober 2022 Hardenberg

De korfbalploeg uit Hardenber ging zaterdag 29 oktober op bezoek bij Amicitia in Vriezenveen voor de returnwedstrijd van de veldcompetitie. Juventa had als ongeslagen koploper de opdracht van trainer/coach Gert Schorn gekregen om de favorietenrol van deze ontmoeting waar te maken in de praktijk.

Juventa startte in de gebruikelijke basisopstelling en de acht basisspelers stapten met veel vertrouwen en energie het veld op. Het publiek van Juventa was in grote getale meegereisd naar Vriezenveen en het is iedere wedstrijd duidelijk te zien dat de spelers in het veld hier extra steun en vertrouwen door krijgen. Amicitia bleef aanhaken bij 2-3, maar daarna kwam de doelpuntenmachine weer goed op gang voor het team uit Hardenberg en kreeg Amicitia geen kans om bij te blijven. Wilco Hennink tekende voor twee scores en ook Peter Tigelaar en Leroy Otten schoten met scherp. Dit resulteerde in een mooie 2-7 voorsprong. Amicitia probeerde voor rust nog iets terug te doen met twee tegendoelpunten, maar Peter Tigelaar zorgde ervoor dat Juventa met een voorsprong van 4-8 naar de kleedkamer kon tijdens de rustpauze.

Na de rust

Trainer/coach Gert Schorn was uitermate tevreden over het vertoonde spel van zijn spelers in de eerste helft en gaf nog enkele aandachtspunten mee om zo de tweede helft de voorsprong te kunnen vergroten. De spelers waren erop gebrand om een goed vervolg te geven aan de eerste helft, maar waar vorige week de kansen allemaal verzilverd werden in doelpunten, daar bleek het deze wedstrijd lastiger om van de vele kansen ook scores te maken. Amicitia had op dit moment het vizier scherper en kon terug komen tot een stand van 10-10. Hielke Tigelaar en Leroy Otten hadden nog een tegenantwoord klaar tijdens deze doelpuntenreeks van Amicitia, maar er moest zuiniger omgegaan worden met de kansen om het wedstrijdbeeld weer te kantelen. De spelers van Juventa straalden nog steeds veel rust en zelfvertrouwen uit en lieten zich niet afleiden van hun missie. Het werd een spannende eindfase, maar de spelers van Juventa bleven uitstralen dat ze deze wedstrijd wilden winnen en dat ze niet met lege handen naar Hardenberg terug wilden reizen. In de slotfase wist Amicitia nog twee keer te scoren, maar door de drie belangrijke scores van Lynn Dekker (1x) en Wilco Hennink (2x) kon Juventa bij het eindsignaal de verdiende overwinning van 12-13 vieren met elkaar en de trouwe aanhang van Juventa.

Trainer/coach Gert Schorn is ontzettend trots op zijn spelers en het team heeft ook deze wedstrijd laten zien dat ze dit seizoen ontzettend veel geleerd hebben na het aantreden van Gert Schorn. Het team korfbalt als collectief met veel passie en inzet en zo worden ze beloond voor het harde werken door met name het gezamenlijk zelfde doel na te streven en waar de ondersteunende spelers in de aangeefposities en reboundposities net zo belangrijk zijn en gewaardeerd worden als de scorende spelers.