De bezoekers konden tijdens de Huurdersdag onder andere volop tips krijgen en inspiratie opdoen over energiebesparing.
De bezoekers konden tijdens de Huurdersdag onder andere volop tips krijgen en inspiratie opdoen over energiebesparing. Vechtdal Wonen

Huurdersdag bij de Kalkovens

zo 30 oktober 2022 Dedemsvaart

Bijna 1000 bezoekers kwamen zaterdag 29 oktober  naar de Huurdersdag van woningcorporatie Vechtdal Wonen op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart. Een dag in het teken van energiebesparing.

De bezoekers kwamen om elkaar te ontmoeten, te genieten, maar vooral ook om tips te krijgen en inspiratie over energiebesparing op te doen. Bij de Kalkovens stonden allerlei stands met informatie. Er waren workshops met een duurzaamheidscoach, creatieve workshops en ook Huurdersorganisatie Vechtdal was aanwezig. Ook kon iedereen een kijkje nemen in het museum, de turfschuur, het turfschip en de smederij van de Kalkovens. Met veel inspiratie, een volle maag en goodiebag gingen de bezoekers weer naar huis. “Het was een groot succes,” aldus de woningcorporatie. Oma Hilda uit Ommen, die de dag met haar kleinkinderen bezocht beaamt het. “We huren al jaren bij Vechtdal Wonen. Mijn man is hier vooral voor info over verduurzamingsplannen van onze woning. Ik wandel hier met de kleinkinderen. En we hebben een boottochtje gemaakt. Echt een hele leuke, maar vooral ook informatieve dag”. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding