Afbeelding
Paul Spit

Buddy Project Hardenberg: “Zo kan het dus ook”

za 29 oktober 2022 Hardenberg

Op vrijdagavond 28 oktober  ontmoetten in een hele gezellige ambiance, zo’n 70 mensen elkaar in Bergentheim Nederlanders en bewoners van het AZC Heemserveen. Ze doen allemaal mee aan het Buddy Project Hardenberg, een project wat asielzoekers helpt bij hun integratie in de Nederlandse samenleving. 

De deur van de grote touringcar zwaait open en een voor een komen de bewoners van het AZC naar buiten, ontvangen met applaus van de Nederlandse buddy’s die voor De Hoeksteen in Bergentheim,  hen buiten staan op te wachten. De Hoeksteen is de gastheer voor alweer het tiende buddyproject. Samen lopen ze naar binnen, waar na een kort welkomwoord de buddykoppels aan elkaar voor worden gesteld door Aly Rensink. Een heerlijke warme Nederlandse maaltijd volgt, bereid door vele leden van de GKV De Hoeksteen.

 “Een goed begin is het halve werk”, zegt Ayold Buit, een van de drie coördinatoren van het buddyproject die alle drie glunderend aanzien hoe fantastisch deze eerste kennismaking verloopt. “En dit is nog maar het begin. Binnenkort volgt een supergezellige cultuuravond waarin we gaan kennismaken met de verschillende culturen! We vinden het belangrijk om nu een positief signaal af te geven aan iedereen. De laatste tijd is het AZC vooral negatief in het nieuws geweest, helaas veroorzaakt door een hele kleine groep mensen. De meeste mensen op het AZC zijn echter mensen die positief vooruitkijken naar hun nieuwe toekomst”. Aan het einde van de avond bedankt Meryem uit Syrië spontaan iedereen voor deze perfecte avond: “Iedereen voelt zich eventjes helemaal gelukkig!”

Afbeelding
Afbeelding