Afbeelding

Website Vitaal Ommen helpt inwoners en professionals

wo 26 oktober 2022 Ommen

In 2021 is de website www.vitaalommen.nl gelanceerd. Op deze website zijn lokale organisaties, verenigingen en instanties te vinden die inwoners kunnen helpen om vitaler en gezond(er) te leven. Op de website zijn activiteiten en initiatieven te vinden voor inwoners van iedere leeftijd.

De website is een initiatief van Samen Doen, WijZ welzijn, Vitaal Vechtdal en de Gemeente Ommen. De website is ontstaan vanuit de behoefte van inwoners en (zorg)professionals. Zij gaven aan een overzicht te missen van het lokale aanbod waar inwoners gebruik van kunnen maken zonder doorverwijzing van een zorgverlener.

Eén van de gebruikers van de website is huisarts Eric van den Berg, “Zelf gebruik ik de website af en toe in de spreekkamer. Mensen zien soms alleen nog maar wat niet meer lukt en vergeten dan te kijken naar wat ze nog wel kunnen. Op deze website zijn sociale en sportactiviteiten te vinden, mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en kun je vinden waar je terecht kunt voor ondersteuning. De website kan mensen helpen om uit een impasse te komen.”

Medewerkers en vrijwilligers van uiteenlopende organisaties, evenals inwoners kijken mee naar de gebruikersvriendelijkheid en de volledigheid van de website. Als er iets gemist wordt op de website kan dit doorgegeven worden via info@vitaalommen.nl.