Afbeelding

Introductieavond benedictijnse spiritualiteit

vr 21 oktober 2022 Hardenberg

In het kader van Zin-In Vormingsprogramma wordt op woensdag 23 november in De Schakel aan de Lage Doelen 3a in Hardenberg een introductieavond over benedictijnse spiritualiteit gehouden. Aanvang 20.00 uur. De avond wordt verzorgd door Ds Bartho Versteeg uit Elburg samen met Ds Robbert Jan Perk ( Emeritus predikant, sinds 2020 woonachting Hardenberg-Heemse). 

Het herstel van de kerk moet zeker komen van een nieuw soort monnikendom, dat met het oude slechts overeenkomt in zijn onvoorwaardelijkheid van een leven volgens de Bergrede in navolging van Christus. Ik denk dat het tijd is hiervoor mensen bijeen te brengen.” (Dietrich Bonhoeffer). 

In de afgelopen jaren is er hernieuwde aandacht gekomen voor de waarden van het contemplatieve en monastieke gedachtengoed. De ontdekking van stilte, het getijdengebed en de lectio divina (meditatief bijbellezen) blijken veel mensen aan te spreken. Aandacht voor de binnenkant van ons geloof en hoe je daarvan uit je leven inricht zonder opgeslokt te worden door de drukte.

De bijeenkomst op 23 november gaat over de vraag hoe je hierin verder op weg kunt gaan in onze tijd. “Als er voldoende belangstelling is om samen een kring te vormen van mensen, die deze weg verder willen ontdekken, dan zouden we in januari 2023 kunnen starten,” aldus de organisatie. 

Op de website www.contemplatio.nl vindt u meer informatie. Ook het boek van Wil Derkse, ‘Een levensregel voor beginners’, kan hierbij behulpzaam zijn. Meer informatie bij Ds R.J. Perk (robbertjanperk@planet.nl 0622197495)