Bedrijvennieuws

ma 3 oktober 2022

 ‘je leven gezondheid geven’ 

Hoe je met vele kleine stappen al een groot verschil kan maken. Vitaal Vechtdal ontwikkelde een nieuwe campagne om inwoners in het Vechtdal op weg te helpen om gezonder te leven. 

Goed in je vel zitten: wie wil dat nu niet? Maar hoe pak je dat aan? Begin met kleine stappen is ons advies. Ga wandelen in de bossen. Wissel de chips eens om voor groentesnacks. Praat eens met die goede vriend van je. Zo zijn er heel veel momenten dat je gezond bezig bent.


Gezondheid is meer dan een gezond lichaam

Gezondheid is ook vrienden hebben, een doel hebben in het leven, energie hebben, jezelf accepteren, genieten etc. Als je zo kijkt, kan iemand met een ziekte dus ook heel gezond zijn. Deze manier van kijken noemen we Positieve Gezondheid. Hierbij kijk je niet alleen naar problemen, maar vooral ook naar wat voor iemand belangrijk is, waar de mogelijkheden liggen en waar hij/zij blij van wordt. Vitaal Vechtdal is er voor iedereen in het Vechtdal, jong en iets ouder. Samen met onze partners stimuleren we gezonde keuzes. Dat doen we omdat een gezondere keuze helpt bij vitaler worden en blijven. Lees verder op de website www.detoren.net.


Week van de Ontmoeting

In het kader van de Week van de Ontmoeting organiseren studenten Maatschappelijke Zorg niv.4 en Maatschappelijke Zorg/Verzorgende van Alfa-college Hardenberg verschillende activiteiten. De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in het Vechtdal. Tijdens deze Week van de Ontmoeting (29 sept t/m 6 okt) staan verbinding en elkaar ontmoeten centraal.

De week is onderdeel van de landelijke campagne ‘Week tegen Eenzaamheid', waarbij gemeenten en organisaties extra aandacht vragen voor mensen die zich eenzaam voelen. Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam en de invloed van eenzaamheid is groot. De studenten van het Alfa-college willen ook van betekenis zijn in de week van de ontmoeting en in overleg met Vitaal Vechtdal en Vechtdal Projecten zijn er verschillende activiteiten bedacht waarin verbinding en elkaar ontmoeten centraal staan.
Zo zullen de eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4 op woensdagochtend 5 oktober, tussen 9.30 en 12.00 uur midden in het centrum van Hardenberg staan (bij slecht weer in het LOC+gebouw). De eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg/Verzorging zullen activiteitenmiddagen organiseren bij Woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen, Zorgcentrum Oldenhaghen in Ommen en de Buurtkamer in Hardenberg. De bewoners van de zorgcentra worden voor deze middagen uitgenodigd. Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl