Afbeelding

Praktijk ‘Huisarts Hardenberg’ van start

di 4 oktober 2022 Hardenberg

Voor nieuwe inwoners van Hardenberg, die nog geen huisarts hebben, is op 3 oktober ‘Huisarts Hardenberg’ van start gegaan. Huisarts Hardenberg is een innovatieve praktijk, die volop gebruik maakt van digitale mogelijkheden.

Zo hoeft een patiënt in veel gevallen niet langs te komen voor een afspraak, maar beantwoordt de huisarts zijn/haar vragen meteen al in het eerste telefonische of digitale contact. Uiteraard krijgt een patiënt een afspraak in de praktijk, als blijkt dat hij/zij een behandeling of een uitgebreid consult nodig heeft. Bijzonder is ook dat patiënten rechtstreeks contact hebben met de huisarts zonder tussenkomst van een assistent. 

Veel belangstelling

“In de afgelopen weken hebben zich al zo’n 350 patiënten aangemeld. Na een paar maanden van opstart, wennen en verfijnen zal de praktijk ook geopend worden voor patiënten die aangesproken worden door onze werkwijze. Door alle nieuwbouw die plaatsvindt in Hardenberg is de verwachting dat het patiëntenaantal redelijk snel zal toenemen,” licht Liedijan Gritter, locatiemanager Huisartsenpost Hardenberg & Programmamanager chronische zorg Hardenberg toe. Ze geeft aan dat de overvolle bestaande huisartsenpraktijken, de lange wachtlijsten van patiënten en het gebrek aan nieuwe huisartsen ten grondslag liggen aan de oprichting van de nieuwe huisartsenpraktijk, die regio organisatie Medrie heeft opgezet in samenwerking met Zilveren Kruis, gemeente en huisartsen van Hardenberg.  Medrie neemt voorlopig de praktijkvoering en het regelwerk van de nieuwe huisartsenpraktijk op zich. “Een startende huisarts kan met behulp en begeleiding van Medrie de praktijk opzetten om deze na een jaar of 2 op eigen kracht en naam verder te gaan voeren. We zijn dus geen digitale praktijk”, aldus Gritter. Ze geeft aan dat er inmiddels een geschikte beoogd praktijkhouder is gevonden. Deze start in het voorjaar van 2023. Kijk voor meer info op www.huisartshardenberg.nl