Afbeelding
G. Brokelman

‘Dikke’ tevredenheid over motormarkt

ma 3 oktober 2022 Hardenberg

Een Hercules met een wankelmotor. Dat was wat organisator Erik van Olst betreft één van de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens de Motormarkt van De Gasschoeve, die zaterdag 1 oktober in en rond manege Hoogenweg is gehouden. “Ik hoorde dat die motor er te zien is geweest, maar ik heb het voertuig helaas niet zelf gezien,” lacht van Olst. De Gramsbergenaar organiseert de motormarkt sinds jaar en dag samen met plaatsgenoot Han Koopman. 

Beide organisatoren kijken met tevredenheid terug op de markt, waarvoor ruim 3600 motorliefhebbers uit alle windstreken van Nederland, maar ook van ver over de landsgrenzen naar de Hoogenweg kwamen. 

“Dik tevreden”

“De slechte weersomstandigheden hebben ons helaas wel parten gespeeld. Met name voor de bezetting van het buitenterrein hebben vrij veel handelaren het af laten weten, waardoor het aanbod dit jaar buiten wat minder was. De binnenruimtes waren echter allemaal gereserveerd en daar werd er volop ‘gehandeld’. Zelfs al ver voor de opening door handelaren onderling,” lacht van Olst, die de stemming onder de handelaren na afloop van de markt heeft gepeild en tot de conclusie is gekomen dat iedereen ‘dik’ tevreden was over het verloop van de markt, die voor het eerst sinds ruim 2 ‘corona-jaren’ weer werd gehouden. En niet alleen de handelaren, maar ook de bezoekers toonden zich enthousiast over alles wat er tijdens de motormarkt te horen en te zien was. “Je kunt er mooie, specifieke onderdelen vinden waar je al heel lang naar op zoek was, maar wat minstens zo belangrijk is, is de onderlinge ontmoeting met andere motorliefhebbers. Gewoon lekker bijkletsen over de gezamenlijke hobby. Heerlijk,” stelt een enthousiaste bezoeker. “Heel veel mensen kennen elkaar inderdaad uit ‘de scène’ en de motormarkt is vaak ook een mooi weerzien,” beaamt Van Olst. “We gaan er de komende jaren weer vol tegen aan met een voorjaars- en najaars motormarkt. De volgende op zaterdag 25 maart 2023. We hopen dan op beter weer en net zo veel gezelligheid als ditmaal, want dat was helemaal top.” 

Afbeelding
Motorliefhebbers kwamen van heinde en ver om rond te snuffelen op de Motormarkt bij manege Hoogenweg.
Motorliefhebbers kwamen van heinde en ver om rond te snuffelen op de Motormarkt bij manege Hoogenweg.
Afbeelding