Punten blijven in Bergentheim

zo 2 oktober 2022 Hardenberg

De eerste thuiswedstrijd voor voetbalvereniging Bergentheim leverde zaterdag 1 oktober drie punten op voor Bergentheim. Bergentheim moest het opnemen tegen DES.. Het was vooraf afwachten wat voor wedstrijd het publiek zou gaan zien. Twee clubiconen van Bergentheim begonnen op de bank en de jeugd mocht het laten zien.

Dat lukte vanaf het begin goed, er werd gretig gespeeld en de werklust was prima. Het leverde nog niet direct uitgespeelde kansen op voor Bergentheim en pas in de twintigste minuut moest de keeper van DES optreden bij een gevaarlijk schot van Remco Tromp. In de minuten daarna kwamen er wat meer kansjes en Gerbert  ’appie’ Willems gaf een voorzet die boven op de lat eindigde. Rond de 40e minuut kreeg DES de eerste kans maar Karel pareerde de bal tot corner. Bergentheim dacht met 0-0 de rust in te gaan maar de spelers dachten daar anders over, een splijtende pass vanuit het middenveld werd door Sander Lamberink goed aangenomen en hij werkte de bal achter de keeper van DES 1-0. Tijdens een hevige regenbui schreeuwde alles wat DES was nog om een penalty maar de scheidsrechter Alex van Zijl uit Zwolle zag er niets in.

Tweede helft

Na de rust veranderde er niet veel. Rond de 55e minuut werden Ronny en Chiel Jan voor Bergentheim in het veld gebracht. Nog geen vijf minuten in het veld rondde Chiel Jan mooi af en stond het 2-0. DES drong wel wat meer aan maar echte kansen kreeg het niet. Vlak voor tijd kreeg het zelfs nog een rode kaart te verwerken na een overtreding op Gerbert Willems. Al met al een terechte overwinning ook dankzij een stabiel en rustig vlaggende Andre Hofsink. Na afloop in de bestuurskamer werd Remco Tromp tot man of de match benoemd. Voetbalvereniging Bergentheim speelt volgende week weer een thuiswedstrijd en krijgen dan de ‘buren’ uit Bruchterveld.