Sc Lutten struikelt over Zwolsche Boys

zo 2 oktober 2022 Hardenberg

SC Lutten is er helaas niet in geslaagd om een goed vervolg te geven aan de driepunter van vorige week. Zwolsche Boys herstelde zich enigszins na de 0-6 nederlaag tegen Hattem. Misschien dat die laatste wetenschap heeft meegespeeld bij de Luttenaren, maar dat is voer voor psychologen en hier dus niet relevant.

Feit is wel dat de zwartwitten niet gefocust waren in het eerste deel van het duel. Tel daar bij op een bal die bij toeval net achter de Lutter verdediging valt, zodat de linksbuiten die vrij kan aannemen en vervolgens zijn collega-aanvaller weet te bereiken die het leer langs keeper Edwin Santing puntert 0-1.
Dan loop je gelijk al achter de feiten aan. Een tegenvaller, ja. Maar nog geen man overboord met nog 85 minuten te gaan. Het team van coach Sander v.d. Lustgraaf speelde echter een ongelukkige wedstrijd. Veel lukte niet. Veel passes kwamen niet aan, waardoor aanvalsopzetten nauwelijks uit de verf kwamen. Het natte en gladde kunstgrasveld, het hoofdveld was afgekeurd, zal hier ongetwijfeld een rol in hebben gespeeld, maar de onnauwkeurigheid in de passes lag in eerste instantie toch aan de spelers zelf. De Zwolsche Boys oogden in die eerste 45 minuten gretiger, en zaten er kort op. Hun veldspel oogde beter, maar desondanks leverde dat geen kansen op. De verdediging van SC Lutten zat goed in elkaar en gaf gedurende de rest van het duel maar weinig tot niets weg. Voor de rust werd het leer een aantal keren vanaf de zijkanten in het strafschopgebied gepompt, en dat leverde één keer een serieuze kans op voor Ronald Kosse, maar diens inzet werd door een verdediger onschadelijk gemaakt.

Na de rust

In de tweede helft kantelde het spelbeeld in zoverre, dat Lutten nog veel actiever op de aanval ging spelen. Dat was overigens nadat Zwolsche Boys een grote mogelijkheid liet liggen om de score te verdubbelen. De thuisploeg bleek onmachtig om de verdediging te kraken. De ruimtes voorin waren erg klein en de spelers met creatieve oplossingen gaven niet thuis. En toch hadden de Luttenaren op gelijke hoogte kunnen komen. Spits Frank Altena bediende invaller Boudewijn de Graaf, die alleen op de keeper afging maar de bal vervolgens langs de verkeerde kant van de paal mikte. Doordat de Luttenaren noodgedwongen steeds vaker ruimte lieten in de achterhoede, loerden de Boys op een tweede treffer, maar zover liet de verdediging, inclusief keeper Edwin die hierin een paar keer goed meevoetbalde, het niet komen. Het zou ook te veel van het goede zijn geweest. Volgende week dan maar deze 0-1 nederlaag wegspoelen in de uitwedstrijd tegen VHK.